Derbi u Kaptolu, borba za ostanak u Zagrađu

Naravno da nije riječ o borbi za ostanak, sezona je tek počela, no borba za supervažne bodove da bi se pobjeglo od borbe za ostanak svakako je. Graničar je domaćin Slogi koja kao niti on nema bodova. U Kaptolu susret dva najugodnija iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone, a vrlo zanimljivo bit će i u Vetovu gdje će se ili Graševina ili Slaven primaknuti vrhu. BSK i Croatia imaju domaće zadatke koje bi trebali lako obaviti, no Bučani ipak dosta teže jer je Kuzmica ovaj put u odnosu na prošli tjedan puno kompletnija.

Oglas

5. kolo 1. ŽNL otvaraju u subotu u Rajsavcu domaći Dinamo i Dobrovac. Rajsavčani bolji nego lani ali ipak sa dvije domaće pobjede protiv do sada najlošijih, Trenkovčana i Golobrdčana. Pravi ispit za ekipu Zlatka Botičkog, odlična ekipa iz Dobrovca, zadnjih godina profilirana kao više domaćinska ali nakon dva uzastopna domaća susreta bez pobjede i samo 4 boda iz tri nastupa u Dobrovcu, sigurno ne dolazi u Rajsavac s bijelom zastavom. Bodovi puno znače i jednim i drugima jer onaj tko pobjedi definitivno ima mirnu jesen pred sobom.

Oglas

Nedjelja nudi par malih i jedan veliki derbi. Iako to nitko nije očekivao, pa sigurno ni jedni ni drugi, u Kaptolu će se nakon četiri kola susresti dvije ekipe koje su do sad osvojile sve bodove. Sigurno je samo da nakon nedjelje ili domaćin ili “omladinci” neće biti stopostotni ali kako god da završi utakmica i jedni i drugi do sada mogu biti prezadovoljni. Topa protiv Mileta ovaj put u trenerskim ulogama ali i jedan i drugi spremni da uđu ako zatreba.

Oglas

Dečki iz Buka su definitivno iskoristili dobar uvodni raspored i u nedjelju dočekuju Kuzmičane koji su prošlu subotu posrnuli na svom terenu protiv “diva iz predgrađa”.
Očekuje nas odlična utakmica, možda i najkvalitetnija u ovom kolu a hoće li se “hodočasnici” iz Kuzmice izvaditi na Hrvatskinji i priključiti vrhu “primere” znati ćemo nakon utakmice. Još jedan od derbija ovog kola igra se u nedjelju u Vetovu gdje domaćinu koji se osladio bodovima iz Dobrovca na noge dolaze Gračani koji su do nogu potukli goste iz Obriježi na svom Megdanu. Ovo je definitivno utakmica koja može ponuditi sva tri ishoda a onaj tko i ako pobijedi će se sigurno umiješati u borbu za vrh.

Croatia na svom Grabovcu dočekuje susjede iz Golobrdaca i koliko god da je susjedski derbi uvijek nosio iznenađenja mišljenja smo da bi sve osim visoke pobjede “bijelih” bilo iznenađenje poput onoga kad je Dinamo zapeo u Dugom selu. Sloga nakon potopa protiv Buka ide na gostovanje u Zagrađe. Poput utakmice u Kaptolu gdje će netko “prosuti” prve bodove ovo je utakmica gdje će netko konačno i upisati pokoji bod. Zagrađe ima imperativ, godinama nisu ovako loše ušli u sezonu i ako u nedjelju konačno ne pobijede ulaze u “crnu rupu”. Sloga također ima imperativ jer ako žele i slijedeću jesen igrati u “Primeri” vrijeme je da krenu osvajati bodove.

U Donjoj Obriježi susresti će se domaća Croatia nakon teškog poraza u Gradcu i gostujuća Mladost iz Pavlovaca koja je nakon teškog uvodnog rasporeda konačno uhvatila prve bodove u ovoj sezoni. Sigurno će biti zanimljivo i neizvjesno, hoće li “Talijani” potpisati kapitulaciju pred Luschovim trupama iz Gorskog kotara kao 43 ili će domaćin koji je sa jednim postignutim golom u četiri kola osvojio tri boda slaviti ostaje nam da vidimo nakon utakmice.