Derbi kola u Zagrađu, Papuk dočekuje Sulkovce

Nadolazeći vikend nam donosi 25. kolo 1. ŽNL. Požeško – slavonske. To je pretposljednje kolo ove sezone u kojem je status derbija kola dobio dvoboj u Zagrađu gdje gostuje Hrvatski dragovoljac. Sve su utakmice na rasporedu od 18:15, osim one u Velikoj koja se igra sutra s početkom od 19:00.

Prvi susret 25. kola odigrat će se u Velikoj gdje gostuju Sulkovci. Papuk se vraća na svoj teren nakon malo jačeg treninga u Bučju iz prošlog kola, a Sulkovci nakon teškog gostovanja u Vetovu idu na još zahtjevniju Veličku ljepoticu. Domaćini su u prošlom kolu osigurali drugo mjesto na tablici, ali će sigurno htjeti završiti sezonu do kraja s dvije pobjede, dok su Sulkovci uhvatili jako dobar ritam koji već šest kola ne znaju za poraz. Veličani su veliki favoriti, ali gosti se sigurno neće predati prije utakmice. Dobrovac je nakon poraza u prošlom kolu od Bučana došao do jako teške pozicije i pretposljednjeg mjesta, ovo kolo u goste im dolazi odlična Graševina koja je veliki favorit. Domaći Dobrovac mora pod svaku cijenu slaviti u oba kola i čekati kiks Dragovoljca kako bi se iščupali sa pretposljednjeg mjesta.

Bučani na svom terenu dočekuju Slogu koja sigurno jedva čeka kraj prvenstva. Prošle polusezone su bili jako dobra momčad, ali od kada su osigurali ostanak u ligi imamo dojam da jedva čekaju kraj. Upali su u crnu rupu iz koje se po svemu sudeći neće izvući ni nakon ovog kola, nakon što su slavili protiv Papuka za njih je izgleda završilo prvenstvo. Nakon toga su upisali četiri uzastopna poraza, a sada idu u Buk gdje realno nemaju puno što očekivati. Sve osim pobjede žutih bi bila prava senzacija. Dinamo se nakon uvjerljive pobjede iz prošlog kola vraća na svoj teren gdje dočekuju trećeplasiranu Croatiju iz Mihaljevaca. Obje momčadi rasterećeno čekaju kraj prvenstva tako da se očekuje utakmica bez ikakvog grča sa puno nadigravanja i dobrih poteza.

Omladinac se nakon poraza u Mihaljevcima vraća na svoj teren, a u goste im dolazi Croatia iz Donje Obriježi. Croatia dolazi osokoljena velikom pobjedom protiv Graničara iz Zagrađa iz prošlog kola, a u ovom kolu moraju slaviti ako žele da ih njihovi glavni konkurenti iz Drenovca i Dobrovca ne mogu stići nakon ovog kola. Omladinac nakon ovog kola ne može ni gore ni dolje tako da ulazi u ovaj susret potpuno rasterećeno, a tada su najopasniji. Omladinac je veliki favorit, ali gosti su pokazali u prošlom kolu da mogu iznenaditi pa se tu očekuje zanimljiv susret do samoga kraja.

Derbi kola igra se u Zagrađu gdje gostuje Hrvatski dragovoljac. Susreti Graničara i Dragovoljca su uvijek nešto više od nogometa, uvijek budu posebno zanimljivi i popraćeni s dosta gledatelja. Iako je sada velika razlika u kvaliteti i pozicijama na tablici u ovakvim utakmicama nema favorita. Sve opcije su uključene i svaki rezultat nije ni malo čudan. Tako da je sigurno najzanimljiviji susret ovog kola upravo u Zagrađu. Mladost ne bi trebala imati težak zadatak u ovom kolu. Na svom terenu dočekuju posljednjeg Graničara koji je se pomirio s činjenicom da su od iduće sezone sudionici 2. ŽNL. sada samo odrađuju posao i čekaju kraj sezone. Mladost je veliki favorit i očekuje se njihova laka pobjeda.