Derbi kola u Lipiku, Požega gostuje u Slobodnici

Idući vikend nam donosi 3. kolo MŽNL. Brod – Požega u kojem je status derbija kola dobio dvoboj između Lipika i Hajduka koji se igra u subotu u Lipiku. Svi susreti ovog kola igraju se u 17:15, osim onog u Novoj Kapeli između Slavonca i Dinama koji se igra u 19:45.  Subota nam donosi tri uvodna susreta, a preostala četiri igraju se u nedjelju.

Oglas

U subotu se Jakšić nakon dva uzastopna poraza u gostima vraća na svoje Jajare, u goste im dolazi momčad Tomislava iz Donjih Andrijevaca. Gosti u ovaj susret ulaze sa četiri boda na svom računu, dok će domaćin tražiti svoje prve bodove protiv njih. Jakšić je uvijek na svojim Jajarama favorit, iako su sada ranjeni sa dva poraza sigurno će pred svojom publikom htjeti doći do prve pobjede na svom terenu, ali sigurno će se morati dobro namučiti protiv odlično raspoložene momčadi Tomislava.

Oglas

Drugi subotnji dvoboj donosi nam vječni derbi između Lipika i Hajduka. Ovaj dvoboj je uvijek nešto više od utakmice, pun žara, borbe, htjenja i nadigravanja. Uvijek popraćen sa velikim brojem gledatelja kako jedne tako i druge momčadi. Lipik je do sada ostvario jednu pobjedu i jedan remi, dok su gosti iz Pakraca upisali obje pobjede. U ovom susretu favorita nema, a i pobjednika nikada ne možemo predvidjeti. Tako da su na kraju sva tri znaka moguća.

Oglas

Slavonac će u večernjem terminu na svom terenu dočekati rastrčani Dinamo. Domaćin će po svemu sudeći prve bodove tražiti tek sada jer su im bodovi od prvog kola koje su ostvarili protiv Papuka oduzeti zbog toga što im je igrao igrač koji tada nije odradio suspenziju. U prošlom kolu su u zanimljivoj utakmici minimalno izgubili od Požege pa su još na nuli. Dinamo dolazi nakon “domaće” pobjede nad Jakšićem u prošlom kolu. Očekuje se zanimljiv susret u kojem je Slavonac na svom terenu favorit, a i mora pod svaku cijenu slaviti u ovome susretu da bi se maknuli sa bodovne nule. S druge strane Dinamo dolazi s tri boda na računu pa ako domaćin ne shvati ozbiljno ovaj susret, mlada momčad Dinama će ih sigurno kazniti.

Prvi nedjeljni susret donosi dvoboj između Svačića i Mladosti. Svačić je u prvom kolu uvjerljivo slavio, ali prošlog petka je ispustio sva tri boda u Donjim Andrijevcima kod odličnog Tomislava. Vraćaju se na svoj teren nakon poraza i sigurno sa željom da isperu gorak okus od prošlog tjedna. Sigurno da su favoriti u ovoj utakmici. Mladost još čeka prvu pobjedu u ovoj sezoni, osvojili su bod u Lipiku, a u prošlom kolu su izgubili od Zadrugara kod kuće. Vjerujemo da su željni pobjede i da će to pod svaku cijelu htjeti ostvariti, ali bit će im jako teško.

Sikirevci na svom terenu dočekuju momčad Papuka iz Velike. Obje momčadi imaju po tri boda na svom računu, Sikirevci su slavili u prvom kolu protiv Budainke, a Papuk je dobio poklon bodove od Slavonca. Domaćin se vraća na svoj teren nakon poraza u Pakracu, a Papuk nakon domaćeg poraza od Slobodnice. Papuk je u prošlom kolu odigrao dobru utakmicu u kojoj im je mrvicu falilo da dođu barem do boda protiv Slobodnice, na kraju su na njihovu žalost to ispustili, dok su Sikirevci držali dobar otpor nad Hajdukom, ali su na kraju prosuli bodove. Ove dvije momčadi se vole nadigravati i natrčavati tako da će to sigurno biti neizvjestan susret do samoga kraja.

Zadrugar u Oprisavcima dočekuje momčad Budainke koja još nije osvojila niti jedan bod u ovoj sezoni. U prvom kolu su izgubili od Sikirevaca, a u prošlom kolu su gadno nastradali od Lipika. Zadrugar iz dva kola ima dobra četiri boda s kojim ulazi u ovu utakmicu kao favorit. Momčad Budainke mora ići po pobjedu, na sve ili ništa, a onda će se tu otvoriti veliki prostor za momčad iz Oprisavaca. Ako domaćin bude potpuno ozbiljan trebao bi do bodova, ali ako ne shvate ozbiljno ovaj susret ranjeni gosti bi ih mogli iznenaditi.

Slobodnica na svom terenu dočekuje Požegu. Momčad iz Požege uhvatila je jako dobar ritam od dvije pobjede, na ovo gostovanje dolaze sa tri boda više od svojih protivnika. Prezentirali su jako dobru igru u prošla dva kola i vjerujemo da će svim ekipama biti tvrd orah u ovoj sezoni. S druge strane domaćin je u prvom kolu izgubio od Hajduka, a u prošlom je izborio teška tri boda u Velikoj. Prednost domaćeg terena i publike je normalno na nijhovoj strani, ali Požega je vidjela da može sa svima igrati i sigurno dolazi na ovo gostovanje sa željom da ponese bodove kući.