Derbi kola u Kotoribi, Jedinstvo traži prve bodove u sezoni

Ovog vikenda očekuju nas novi zanimljivi dvoboji u Međimurskoj Premier ligi. Jedne ekipe probat će se oporaviti od teških poraza, druge će htjeti nastaviti u pobjedničkom tonu, dok će treće pokušati doći do prvih bodova u sezoni.

Oglas

Oglas

Sve oči bit će uperene u Kotoribu, gdje se susreću domaći Graničar i Bratstvo iz Savske Vesi. Domaćini su u prošlom kolu razmontirali Draškovec u gostima i potvrdili da napadaju to prvo mjesto. U istom tonu će pokušati nastaviti i sada, no vjerujemo da im neće biti lagano.

Oglas

S druge strane nalazit će se Bratstvo koje zasad ima osvojenih maksimalnih šest bodova. Upravo su oni u prva dva kola izlazili kao pobjednici nakon što su prvotno gubili. Preokret rezultata u svoju korist im je postao specijalnost pa se Kotoribljani ne smiju opustiti ako povedu.

U Nedelišću istoimeni domaćin dočekuje Centrometal. Nedelišće je sjajno otvorilo ovu sezonu Međimurske Premier lige i uz Bratstvo (SV) je jedina momčad sa 100%-tnim učinkom u sezoni. Bolja gol-razlika ih drži na prvom mjestu i to će još jednom pokušati potvrditi protiv tima iz Macinca. Osim što su prvi, u ovaj susret ulaze s ogromnom dozom samopouzdanja nakon pobjede u Hrvatskom nogometnom kupu protiv Varteksa.

Centrometal će pak morati dati sve od sebe, žele li se igrači Gorana Klemenčića uzdignuti nakon teškog poraza u prošlom kolu. Na domaćem terenu su izgubili visokim rezultatom 0:6, a sada odlaze u goste aktualnom prvaku 1. Međimurske nogometne lige. Momčad iz Macinca još uvijek nije zabila gol u trenutnoj sezoni, a već šest puta ju je morala vaditi iz svoje mreže u dva kola. Utakmica ove dvije ekipe djeluje kao jasan pokazatelj u kojem će smjeru završiti, no tek je treće kolo i nikoga se ne smije otpisati.

BSK Belica i Draškovec su također jedan od parova gdje ćemo sigurno vidjeti uzbudljivu utakmicu. Totalna suprotnost u partijama prošlog kola, visoka pobjeda BSK-a i visoki poraz Draškovca daju jasnu sliku stanja na početku prvenstva. Ipak, goste se ne smije otpisati jer su redovito u vrhu međimurskog nogometa i sasvim je jasno da se zna dogoditi pokoji loš dan. Beličani su u vrlo dobroj formi i žele nastaviti niz bez poraza, pogotovo jer se smatraju jednim od glavnih favorita za naslov.

U Cirkovljanima se sastaju domaći Naprijed i Jedinstvo iz Gornjeg Mihaljevca. Naprijed je u prvom kolu pobijedio Slogu Štrigovu 3:0, no već u prošlom je stigao prvi poraz. Pogodak odluke zabijen je u 89. minuti susreta, što je definitivno pokvarilo planove treneru Draženu Horvatu o osvajanju pokojeg boda u Palovcu. Ipak, njegova momčad nalazi se u boljoj poziciji od gostujućeg tima. Jedinstvo će protiv Naprijed tražiti prve bodove u prvenstvu. U obje dosadašnje utakmice izgubili su 4:1 i 1:3 te je treće kolo imperativ za dobrim rezultatom ako se samopouzdanje ekipe želi podignuti prije nego u potpunosti potone.

U ostalim susretima subote i nedjelje sastaju se Mladost Sveta Marija i Međimurec (DP) u Svetoj Mariji, Bratstvo (Ju) i Galeb (O) u Jurovcu, Podturen i Dinamo Palovec u Podturenu te Mladost Komet i Sloga Štrigova u Prelogu. Sve utakmice, baš kao i prošlog vikenda, počet će u 17:00 sati.