Derbi kola u Batrini, Zvonimir gostuje kod Omladinca

Danas i sutra je na rasporedu osmo kolo 1. ŽNL Brodsko – posavske Zapad/Istok. Danas se igraju po tri susreta u obje skupine, a sutra će se kompletirati kolo. Svi susreti su na rasporedu od 16:00.

ISTOK

Omladinac će danas u Starom Topolju ugostiti prvoplasiranu i maksimalnu momčad Zvonimira. Omladinac se nalazi na četvrtom mjestu s 15 osvojenih bodova, a Zvonimir je za sada besprijekoran. Po prikazanom do sada gosti su uvijek favoriti dok im netko ne uspije stati na kraj. Hoće li im Omladinac uspjeti pomrsiti planove i stati na kraj njihovoj maksimalnosti saznat ćemo već danas. U drugom današnjem susretu će drugoplasirana Posavina ugostiti pretposljednju momčad Graničara iz Klakra. Domaćin ulazi u ovaj susret kao veliki favorit sa 16 osvojenih bodova, a pred gostima je opet grčevit i težak zadatak jer za sada imaju samo mršava tri boda. Posljednji današnji susret odigrat će se u Podvinju gdje će gostovati Slavonac iz Gornje Bebrine. Sastaju se dvije vrlo slične i podjednake momčadi koje će odigrati zanimljivu i neizvjesnu utakmicu. Domaćin stupa u ovaj susret sa dva boda više, to jest 12 naprema 10.

Nedjelja nam donosi preostala četiri susreta, a u prvom će Sloga u Jarugama ugostiti Graničar iz Slavonskog Šamca. Graničar u ovaj susret stupa kao favorit jer su do sada prezentirali bolju igru, a to govori i bodovni učinak do sada. Graničar ima 13 osvojenih bodova, a domaćin iz Jaruga sedam. Iako gosti stupaju kao favoriti domaćin im sigurno neće pustiti da lako odnesu bodove. Vinogorac će na svom terenu ugostiti posljednju momčad Tomice. Pred Tomicom je težak i grčevit put za bodove, u svakoj utakmici moraju ići na pobjedu, a ni u ovom kolu ih ždrijeb nije pomazio. U goste idu trećeplasiranoj momčadi lige pa samo ako bude neka velika senzacija mogu doći do bodova. Perkovci će ugostiti Podcrkavlje. Domaćin je do sada osvojio osam bodova, a gosti šest. Što nam govori da se sastaju dvije podjednake momčadi i da će to biti zanimljiv susret. Obje momčadi dolaze nakon uvjerljivih poraza iz prošlog kola pa će i jedni i drugi htjeti popravak u ovom susretu. Gundinci će gostovati u Vrpolju kod Sloge. Sloga se nalazi u dobroj zoni na sredini tablice sa 12 osvojenih bodova, a Gundinci su treći odozada sa pet bodova. Domaćin je favorit iako ozbiljno shvate ovaj susret biti će teško doći gostima do bodova, ali gosti sigurno ne dolaze s bijelom zastavom.

ZAPAD

U skupini zapad naziv derbija kola dobio je susret u Batrini gdje će danas gostovati Psunj. Momčadi imaju isti bodovni učinak, ali gosti imaju bolju gol razliku pa su zato pozicionirani na drugom, a domaćin na trećem mjestu. Osvojili su do sada po 14 bodova što je dva boda manje od prvoplasiranog Slavena. Vjerujemo da će to biti susret popraćen velikim brojem gledatelja koji će moći uživati u odličnom nogometu. Favorita je teško prognozirati jer se sastaju stvarno dvije podjednake momčadi. Slavonac će u Brodskom Stupniku ugostiti Croatiju iz Tisovca. Croatia dolazi na ovaj susret nakon pobjede, a Slavonac se vraća na svoj teren nakon poraza. Momčad iz Tisovca je za sada pokazala bolju igru što pokazuje i bodovni učinak do sada, nalaze se na šestom mjestu sa 13 bodova, dok je Slavonac treći odozada sa samo 5 bodova. Gosti stupaju u ovaj susret kao favoriti, ali neće im sigurno biti lako. U posljednjem današnjem susretu Posavac će ugostiti Slavonac iz Gunjevaca. Slavonac ulazi kao favorit s 14 bodova, dok Posavac ima sedam.

Sutra će prvoplasirani Slaven u Ljupini ugostiti pretposljednji BONK. Svi segmenti su na strani domaćina tako da sve osim njihove pobjede bi bila velika senzacija. Posljednja Šokadija ima pred sobom još jedan težak zadatak u borbi za bodove. U goste im dolazi Svjetlost koja ima osam bodova više od njih, što znači da je pred domaćinom koji ima samo jedan bod vrlo težak zadatak. U Vrbovi se sastaju sedma i osma momčad lige koje imaju isti bodovni učinak, to jest po 10 bodova. Naime u goste Omladincu dolazi Budućnost. Očekuje se neizvjesna utakmica do samoga kraja, a pobjeda može prevagnuti na bilo koju stranu. Mladost će u Cerniku ugostiti Slaviju. Mladost za sada ima 13 bodova i nalazi se na petom mjestu, a Slavija na devetom sa devet bodova. Domaćin je favorit, ali gosti će im sigurno pokušati zapapriti.