Derbi donjeg dijela tablice u Gundincima, Posavina dočekuje Vinogorac, Psunj i Mldost u najzanimljivijem dvoboju

Na rasporedu je 19. kolo 1. ŽNL BPŽ Istok i Zapad, a u kojem će biti nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja, a koji bi mogli donijeti određene promjene na tablicama. Svi susreti Istoka i Zapada se igraju od 16:30h.

Slavonac u Gornjoj Bebrini dočekuje Graničar (SŠ) te žele nastaviti svoj pobjednički niz i prekinuti jako dobru formu svojih gostiju. Zvonimir nakon teškog poraza od Graničara u prošlom kolu na domaćem terenu dočekuje Podvinje, a s obzirom da su domaćini u ulozi favorita, mogao bi se nastaviti lov za Posavinom u Donjoj Vrbi. Vodeća Posavina je u prošlom kolu doživjela vrlo težak poraz od Omladinca u Starom Topolju te je taj rezultat malo uzdrmao nogometaše u Velikoj Kopanici, koji u ovom kolu dočekuju Vinogorac u derbiju kola i žele povratak u formu koja ih krasi većinu sezone. Nedjelju će otvoriti mlada ekipa Podcrkavlja protiv Sloge iz Jaruga u vrlo zanimljivom dvoboju koji bi mogao otići na obje strane s obzirom da su obje momčadi pokazale odličan nogomet ove sezone, a mala prednost ide Podcrkavlju zbog prednosti domaćeg terena. Gundinci i Perkovci će igrati derbi donjeg dijela tablice. Razlika između ovih momčadi je samo 2 boda pa bi moglo doći do promjene na tablici, konkretno na 10. mjestu ljestvice tako da nas očekuje vrlo zanimljiv dvoboj. Pretposljednji Tomica dočekuje Slogu iz Vrpolja, a gosti su veliki favoriti u ovom susretu tako da je to prilika za novog trenera Piplicu da nastavi s vrlo dobrim poslom otkad je sjeo na klupu u Vrpolju. Posljednji dvoboj je onaj između posljednjeg Graničara i Omladinca u Klakaru. Gosti su u jako dobroj formi, imaju nekoliko zanimljivih rezultata u posljednje vrijeme te u Klakar dolaze kao favoriti, no domaćini su vrlo tvrd orah na domaćem terenu te se žele oduprijeti favoritu.

Zapad ovo kolo započinje dvobojem Slavije i Slavonca, a koji bi mogao donijeti promjenu na 11. mjestu ljestvice jer su klubovi izjednačeni na 17 osvojenih bodova tako da nas očekuje jako zanimljiv dvoboj u Starom Petrovom Selu. BONK dočekuje neugodni Posavac te bi i u ovom dvoboju trebalo biti zanimljivo i napeto, ponajviše zbog male razlike na tablici, ali i solidne forme obje momčadi u posljednjih nekoliko kola. Budućnost u Rešetarima dočekuje Slaven te im žele otkinuti bod(ove) kako bi sebe pogurali prema 5. mjestu prvenstvene ljestvice i osigurali si borbu za što bolju poziciju u gornjem dijelu ljestvice na kraju sezone. Nedjelju otvaraju Croatia i Šokadija u Tisovcu, a domaćini su apsolutni favoriti u ovom dvoboju te sigurno žele potvrditi tu ulogu u ovom dvoboju. Slavonac (G/D) dočekuje Svjetlost, a samo jedan pogled na tablicu je dovoljan kako bi vidjelo da je iza Slavonca puno bolja sezone te su domaćini apsolutni favoriti u ovom dvoboju. Psunj Sokol i Mladost igraju jedan od derbija kola. Pobjedom bi se Mladost djelomično približila vodećoj trojci, a Psunj s nova 3 boda želi svrgnuti Batrinu s vodeće pozicije, naravno ukoliko se poklope ostali rezultati. Vodeća Batrina u ovom kolu gostuje kod Omladinca u Vrbovi, a gosti žele s nova 3 boda zadržati vrh prvenstvene ljestvice te tako nastaviti svoju odličnu formu u posljednjih nekoliko kola, a koja im je i donijela vrh ljestvice ispred Psunja i Slavena.