Denis Krstanović nadmudrio Cosmija: BSK izbacio Rijeku

Nogometaši BSK-a su priredili pravu senzaciju i izborili plasman među osam najboljih u Hrvatskom nogometnom kupu pobijedivši favoriziranu Rijeku, treći najuspješniji klub u ovom natjecanju, šesterostruki osvajač Rabuzinovog sunca pao je u Bijelom Brdu.

Oglas

BSK ne bilježi dobre rezultate ove sezone, nalazi se pri dnu 2. HNL, no u elitnom rangu Rijeka je u sličnoj poziciji. Momčad koju vodi Denis Krstanović za razliku od gostiju s Kvarnera igra dobro, ali rezultati ne prate ono što pokazuju na terenu, sada im se poklopila i igra i rezultat. Najbolji pokazatelj da je BSK zaista zaslužio prolaz dat će pogled na statistiku, Rijeka je imala veći posjed, 56% vremena je lopta bila u gostujućem posjedu, no po broju udaraca prema i u okvir gola boji je BSK! Rijeka je rano povela golom Antonija Lunette, no ekspresno se BSK vratio golom Ante Tokicha, da bi povijesnu pobjedu Žutima donio Dario Pudić golom u 75. minuti.

Oglas

Ne mogu reći da sam očekivao da ćemo izbaciti jednu Rijeku, ali sam se nadao i vjerovao da se to može dogoditi, uostalom i rekao sam vam nakon prošle utakmice da vjerujem da im možemo jako dobro parirati. Koliko prolaz veseli me i način na koji smo ga ostvarili, nije to bila utakmica u kojoj smo prošli na sreću, da smo jednom opalili po golu i zabili, ne nadigravali smo se s Rijekom i zaslužili ovu nagradu. Nagradu koja nam često izmakne u prvenstvu, nadam se da će ovo biti prekretnica što se tiče lige jer nam je ona puno važnija. Naravno, velike čestitke mojim dečkima, ali nek zaborave na ovo odmah, jedina misao nam je Vukovar, za mene je to najvažnija utakmica sezone. Puni respekt ide Vukovaru i kolegi Bojku, rade izvrstan posao, ali mi u toj utakmici želimo potvrdu ovog rezultata. Vjerujete da niti najmanji detalj u našoj pripremi neće biti drugačiji nego za Rijeku – rekao je Denis Krstanović za Sportalo.

Oglas

I sam Krstanović je ovom pobjedom začepio mnoga usta, no u svojoj izjavi je ipak spuštao loptu na zemlju, naravno da je prvenstvo bitno, da su bodovi prijeko potrebni, no pobjeda nad Rijekom je povijesna, ona o kojoj će se pričati i za 10 i za 20 godina. Protivnika će BSK doznati nakon ždrijeba, dakle više nema dirigiranog rasporeda, a za sada je uz BSK među osam najboljih od niželigaša i Rudeš, dok će u proljeće priliku da im se pridruži imati i RNK Split koji će u odgođenom susretu biti domaćin Dinamu. Termin za odigravanje četvrtfinala je 1. ožujka, no kao i svake sezone postoji mogućnost promjene termina.