DELO EHF Liga prvakinja: Izazovna skupina za Podravka Vegetu

U Beču su ždrijebom određene skupine Delo Lige prvakinja za sezonu 2021./2022. Hrvatske prvakinje, rukometašice Podravke Vegete dobile su vrlo zanimljivu i izazovnu skupinu. S njima su naime, finalistice prošle sezone DELO Lige prvakinja Brest Bretagne, mađarske prvakinje FTC Rail Cargo Hunagaria koje su prekinule višegodišnju dominaciju Gyori ETO, najbolja ekipa Rusije Rostov-Don pa Budućnost, Bukurešt , Borissia Dortmund i Esbjerg.

U odnosu na prošlu sezonu, ždrijeb skupina bio je malo promijenjen. Naime, iz četiri šešira ili pota u kojima su se nalazile po četiri ekipe, po dvije su ždrijebane u skupinu A, a preostale dvije u skupinu B. Podravka Vegeta bila je u četvrtom potu zajedno s danskim Esbjergom, švedskim Svehofom i turskim Kastamonuom. Pri tome je poštivan princip da u istu skupinu ne mogu ući ekipe iz iste zemlje.

Nakon što su ždrijebom razvrstane ekipe iz prva tri šešira, na red je došla skupina s Podravka Vegetom. Klub iz Koprivnice izvučen je kao pretposljednji i raspoređen u skupinu A i to na osmo mjesto. Iz prošle sezone suparnice će im ponovno biti rukometašice Budućnosti koju su dobile u prvom kol, te Borussije Dortmund od kojih su dvaput izgubile po pogodak razlike te Brest Bretagne koji je s lakoćom dobio oba susreta.

Evo sastava skupina DELO EHF Lige prvakinja:

Izvor HRS