Davorka Balić uništila Pulu

I u drugom susretu u dva dana košarkašice Murse pobijedile su Pulu, nakon slavlja u Kupu Ružice Meglaj Rimac kojim su izborile plasman na završnicu, slavile su Slavonke i u prvenstvu a briljantnu partiju odigrala je Davorka Balić koja je osim što je postigla 27 poena, bila pravi vođa na terenu, kad je bilo “gusto” Davorka je uzela loptu i riješila stvar!

MURSA VROS – PULA MOVITER 85:78 (22:22, 20:22, 29:14, 14:20)

Mursa: Kujundžić 7, Mihaljević 10, Zvocak 2, Rimac 4, Štrk, Blaževac 4, Lovas, Šimunić 15, Šarlija 6, Vuksanić, Matešić 10, Balić 28

Pula: Begonja 8, Borić 17, Ramljak 10, Plavljanin 6, Schrauth 16, Krstić 6, Bekvalac, Perić, Gal 2, Trehub 13

Još jednom se Pula pokazala kao kvalitetna ekipa, objektivno kvalitetom slična Mursi uz to što je Gunjević imao širu klupu, na nju je na početku posjeo svoje glavne vedete, no kroz čitavu utakmicu rotirao je puno igračica i ritmom slomio Puležanke. Najočitiji primjer je duel Petre Šimunić i najbolje igračice Pule Sare Borić. Dok je Borić bila u igri Šimunić je malo što pogađala, čim je ona sjela odmoriti više nije bilo igračice koja bi je zatvorila pa su ekspresno sijevnule dvije trice. Bez Sene Matešić s pravom minutažom nije bilo dominacije pod obručima, ali bilo je dominacije kada je lopta došla do Davorke Balić koja je pogađala neviđenom lakoćom, spremila 6 od 7 trica i završila utakmicu s nestvarnih 71% šuta!

Mursi je ovo bio četvrti susret u Ligi za prvaka, imaju Osječanke polovičan učinak, dvije pobjede i dva poraza te zaostali dvoboj protiv Medveščaka koji je isto tako na 2:2 učinku pa će to biti dvoboj za treće mjesto.