/Davor Špoljarić sa 77.godina igra službenu Treću vaterpolo ligu ŠPOLJARIĆ JE BIO I STRIJELAC JEDNOG POVIJESNOG POGOTKA
vaterpolo marsa špoljarić fb

Davor Špoljarić sa 77.godina igra službenu Treću vaterpolo ligu ŠPOLJARIĆ JE BIO I STRIJELAC JEDNOG POVIJESNOG POGOTKA

Počelo je natjecanje u Trećoj Hrvatskoj vaterpolskoj ligi – istok u kojoj nastupaju samo klubovi s područja Slavonije i Baranje. Od svog postojanja prije 7. godina slavonskobrodska Marsonia natječe se u ovom natjecanju s tim da su kao domaćini u početku svoje utakmice igrali u Đakovu. Naravno sve dok se nisu završili bazeni na Vijušu. Sada Brođani u Trećoj ligi igraju, ali s drugom postavom budući će ona najbolja od nove sezone igrati u višem rangu natjecanja u Prvoj B ligi koja je jedinstvena za cijelu Hrvatsku.

U istoj situaciji su i vaterpolisti Osijeka. Oni također igraju u Prvoj B li9gi, ali svoje domaće utakmice igraju na novoizgrađenim bazenima u Vukovaru, dok su 2014. godine igrali i na Vijušu. Oni također s drugom ekipom nastupaju u Trećoj ligi – istok te domaće utakmice igraju u Osijeku budući je to ljetna liga koja se uglavnom u drugim gradovima igra na otvorenom.

Vaterpolisti Marsonije u Davoru Špoljariću imaju najstarijeg člana u ligi koji je sa svojih 77. godina među rijetkim sportašima, ako ne i jedini u Hrvatskoj koji igra službenu ligu. Špoljarić je odlučio igrati za Marsoniju tek nakon što je Slavonski Brod dobio svoje bazene i vaterpolo klub, dok je to u mladosti činio nekada na Savi.

U pobjedi Marsonije nad Đakovom s 24:12 u 1. krugu natjecanja u Trećoj ligi – istok Špoljarić je postigao 1 pogodak, dok je najučinkovitiji bio Kristian Šimić s 5, dok su po 4 dali Filip Kolesarić i Gabrijel Grubišić. U drugoj utakmici prvog kruga na trećeligaškom istoku mladi Brođani su s 20:14 bili bolji i od Osijeka. Bila je to lijepa utakmica uz puno tempa i borbe uz nekoliko lijepih poteza na obje strane. Imala je Marsonia 2:1 nakon prve četvrtine, dok je do poluvremena prednost narasla na 10:5 koju su igrači trenera Luke Šimovića do kraja znali sačuvati. Protiv Osječana odličnu utakmicu odigrali su Filip Kolesarić sa 7 i Gabrijel Grubišić s 5 postignutih golova (Josip Šebalj).

Foto FB VK Marsonia

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.