Danijel Pranjić: “Zaslužili smo ovo, iskreno ne znam kako ćemo izgledati u novoj sezoni”

Nogometaši Trnja dojmljivom su partijom osigurali plasman u jedinstvenu 3. HNL i kao posljednji, 16. član kompletirali izgled tog novog natjecanja nakon što su u dva susreta ukupnim rezultatom 4:3 bili bolji od Hrvatskog viteza iz Posedarja.

Oglas

Zaista izvrsno prvo poluvrijeme momčadi Danijela Pranjića, nisu gostima iz Posedarja dali baš ništa u napadačkom dijelu, dok su na drugoj strani spremili tri pogotka u gostujuću mrežu. U 29. minuti prekrasan pogodak Čolića koji je s mjesta gdje se spajaju uzdužna i poprečna linija kaznenog prostora naciljao suprotnu malu mrežicu, gostujući portir nije imao nikakve šanse! Taj pogodak do kraja je izbacio goste iz ritma, Trnje je dodatno živnulo i u 38. minuti nakon ubačaja Bibića Beloša-Fijan je asistirao Mandiću, koji se odlično snašao u srcu kaznenog prostora i svladao nemoćnog Pinčića za 2:0. Nakon manjeg naguravanja u kojem se iskazala nervoza na obje, a posebno gostujućoj strani, ubačaj u kazneni prostor Viteza u kojem gosti ruše Ceraja, a kazneni udarac u velikih 3:0 pretvara Bibić. Do 20 minuta prije kraja činilo se da domaćin baš nikako ne može ostati bez pobjede, odnosno prolaska kroz kvalifikacije, gosti su bili potpuno bezopasni, a onda se stvari polako mijenjaju, Hrvatski vitez kreće prijetiti i u 84. minuti dolazi do smanjenja, kako je u Posedarju bilo 2:1, a u kvalifikacijama je vrijedilo pravilo gola u gostima, samo je gol dijelio goste od prolaza, ali, iako je Trnje opasno živjelo, do kraja su mreže mirovale pa će u viši rang momčad Danijela Pranjića.

Oglas

– Naravno da smo iznimno sretni i zadovoljni, ovo je bio cilj i prije svega moram čestitati svojim igračima na ovom uspjehu, stvarno nije bilo lako, nismo se spremali za ovo, ali su oni odradili fantastičan posao. Mislim da smo bili puno bolja momčad, igrali smo visoki pritisak na goste a to stvarno nije lako s obzirom na čitavu situaciju i period priprema u kojem se nalazimo. S obzirom na ritam kojim smo igrali morao sam mijenjati u završnici, ubacio sam naše mlade snage i kada smo primili gol osjetila se nesigurnost u našim redovima, ali moram reći da ne bi bilo zasluženo da smo ostali bez pobjede. Sad ćemo se dan – dva odmoriti, a onda idemo u jednu novu priču – za Sportalo je rekao Danijel Pranjić, trener Trnja.

Oglas

Ta nova priča je svakako sama po sebi zanimljiva, pitanje i nije potrebno, nalazite se u iznimno neobičnoj situaciji.

Tako je, koliko mi je drago što smo prošli i ostvarili klupski cilj, toliko se sada nalazimo u jednoj totalno neobičnoj situaciji, nema puno trenera s iskustvom ovakve situacije. Znam da idemo u jednu vrlo kvalitetnu ligu, roster koji smo slagali ipak je bio za ligu ispod, ali dečki su danas pokazali kvalitetu. Nama je otišlo devet igrača u odnosu na kraj sezone, sigurno ne bi bilo tako da smo znali da ćemo igrati kvalifikacije, ali što je tu je. Sad ćemo krenuti u novi ciklus priprema jer smo onaj početni morali prekinuti, vjerojatno će nam uvodna dva tjedna prvenstva biti ispod razine koju možemo igrati, ali ako će nam igra nakon toga biti na razini ovih današnjih 75 minuta nema straha. Sigurno nam je prvi cilj ne ispasti i biti dalje od opasne zone, a uz to razvijati mlade igrače i igrati atraktivan nogomet, uvjeren sam da nikom nećemo biti lak zalogaj – samouvjereno je poručio proslavljeni hrvatski reprezentativac i trener Trnja Danijel Pranjić.