Danijel Pranjić na čelu Omonije prepune Hrvata

Bivši Vatreni Danijel Pranjić imenovan je za šefa stručnog stožera ciparskog drugoligaša Omonije Psevde.

Oglas

Nakon domaćih i inozemnih igračkih poglavlja koja su između ostalih uključivala nastupe za Osijek, Dinamo, Bayern, Sporting i Panathinaikos, Danijel Pranjić od 2017. godine boravi na Cipru, gdje je igrao Anorthosis i Ayia Napu, a na tom će otoku započeti i svoju trenersku karijeru.

Oglas

Naime, preuzima drugoligaša Omoniju iz Psevdasa, gdje prvo obnašati dužnost trenera-igrača. Pritom će mu prvi suradnici biti Hrvati, Marin Oršulić i Filip Majić.

Oglas

Osim toga, u igračkom će kadru na raspolaganju imati čak šestoricu hrvatskih nogometaša: boje Omonije branit će Darijan ŽarkovMartin MusulinStjepan ŠalićLuka PačarMihovil Šutalo i Marijan Šuto.

Pranjić se prilikom imenovanja zahvalio klupskom predsjedniku Costasu Georgiouu te navijačima koji su pružili srdačnu dobrodošlicu. “Sretan sam i ponosan što započinjem novo poglavlje svoje karijere, a još mi je veće zadovoljstvo što imam priliku dovesti dobre, talentirane igrače iz svoje zemlje, kao i svoje pomoćnike”, poručio je.

Za Hrvatsku je Pranjić zaigrao 58 puta, a svoj je jedini pogodak postigao u kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2016 protiv Norveške u Zagrebu (5:1). Igrao je na Europskim prvenstvima 2008. i 2012. godine te na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Izvor HNS

Foto FB AC Omonia Psevda