Danas tri utakmice 14. kola Druge NL

Tri utakmice 14. kola SuperSport Druge NL igraju se danas, u petak, dok će preostalih pet parova na teren u subotu. U današnjem programu utakmica Karlovca i Hrvatskog dragovoljca igra se s početkom u 16,30 sati, dok sve ostale utakmice startaju u 13,30.

Oglas

Karlovac nakon poraza u Slavonskom Brodu ima imperativ pobjede na svom terenu protiv rasterećenog i opasnog Dragovoljca. Dragovoljca koji je gotovo pola (7 od 15) svojih bodova osvojio u gostima, no već je pomalo i zaboravio kako je to s obzirom na tri vezana gostujuća poraza. Karlovac je pak vrlo dominantan na svom terenu, sa 17 osvojenih bodova najbolji su u ligi, no često su bodove osvajali u samoj završnici pa iako je Pamićeva momčad veliki favorit, nije to baš put bez nade za Crne iz Sigeta. Vrlo zanimljivu utakmicu očekujemo u Bjelovaru, dolaskom Dine Babića domaćin se probudio, odlična utakmica kod Opatije nije nagrađena bodovima, ali je dobrim komentarima, taj poraz sigurno nije poljuljao momčad nego joj je dao dodatnu snagu. S druge strane Bognarova momčad igra iznad svih očekivanja, posebno se to odnosi na gostovanja na kojima su i oni osvojili više bodova nego kod kuće. Gostima je rezultatski utakmica ipak puno važnija, Bjelovar objektivno više nema nikakve šanse u borbi za titulu, dok u Slavonskom Brodu imaju pravo razmišljati u tom smjeru, pobjeda na novom bjelovarskom stadionu bi do kraja rasplamsala euforiju u ionako lako zapaljivom podneblju. Šampionske ambicije ne kriju se u Opatiji, s obzirom na kadar i ulaganja možda je baš Opatija i prvi favorit za to ostvarenje i povratak u drugi razred hrvatskog nogometa. Da bi se te ambicije i držale budnima na domaćem terenu se jednostavno mora pobjeđivati sve redom, a posebno kad u goste stiže posljednja momčad lige. Ako je netko dobro upoznat s kvalitetom Poreča i činjenicom da su vrjedniji nego to tablica govori, onda je to Zoran Bogolin. Kvaliteta je na strani Opatije, no Poreč je spreman i motiviran kazniti bilo kakvo opuštanje domaćina.

U subotu vodeći Radnik novi veliki korak prema senzacionalnoj jesenskoj titulu traži u Hrvacama. Nimalo lak posao, dapače, i Hrvace su iz reda momčadi koje bolje igraju nego li osvajaju bodove, motiva Kovačevim trupama neće nedostajati, a niti optimizma nakon tri vezane domaće pobjede. Veliki test za Vodanovićevu momčad koja će ovaj jesenski dio zaključiti serijom gostovanja pošto i domaće igraju u gostima u Koprivnici. Jasno da niti njima motiva ne nedostaje, jesenska titula je nadomak ruke. Eventualni krivi korak Radnika pokušat će iskoristiti Mladost koja gostuje na Čavlima kod ljutitog Grobničana. Popriličnu galamu podigli su iz Grobničana zbog suđenja, je li to odnijelo koncentraciju s terena ili će biti dodatni motiv pokazat će sigurno zanimljivih i izjednačenih 90 minuta. I treći kandidat za jesensku titulu, Jadran iz Ploča, ide na teško gostovanje, njih čeka put u Dugo Selo gdje je Halilović pokrenuo momčad, izgledalo je to jako dobro do prošlog kola kad su teško stradali od Kustošije gdje su osim bodova ostali i bez Fintića koji će sigurno nedostajati protiv Krstičevićevih trupa koje su malo posustale, u posljednja četiri kola imaju čak tri remija pa im je s ovog gostovanja u kontekstu borbe za jesenski naslov potrebna isključivo pobjeda.

Oglas

Kustošija nakon uvjerljive pobjede nad Dugim Selom ima još jednu domaću utakmicu u kojoj bi morala upisati bodove, u metropolu stiže Belišće s novim trenerom. Sada je Ratković imao vremena nešto odraditi s momčadi, sigurno u Zagreb ne dolazi s bijelom zastavom, no kvaliteta je ipak na strani domaćina pa bi Belišćanima i bod bio – odličan. Na Kantridi se igra derbi začelja, utakmica istine za Krk i Trnje, sama pozicija na ljestvici i bodovni učinak kao i to što su i jedni i drugi u posljednjih pet kola osvojili samo po bod sve govori o važnosti utakmice i za Bandića i za Tkalčevića i njihove momčadi.

Oglas