Danas se virtualno sastaje IO HNS-a

Izvršni odbor HNS-a danas će održati videokonferenciju na kojoj će vjerojatno potvrditi neke odluke, a možda i donijeti neke konkretnije za nastavak natjecanja u našim nogometnim ligama. Već se nekoliko dana priča o popuštanju mjera za sportaše koji se bave inidividulanim sportovima i koji takve treninge mogu i moraju odrađivati, a prije svega se to odnosi na vrhunski kategorizirane sportaše.

Individualan pristup treningu i bavljenju sportom nije nikada bio izričito zabranjen tako da su neki nogometni prvoligaši na takav način u pogonu, a čini se da bi uskoro mogli raditi i u manjim skupinama. Unatoč našim željama i željama HNS-a moramo čekati odluke i zeleno svjetlo Nacionalnog stožera.

Ono što je sigurno da se lige neće skoro nastaviti dok god ne počne osjetnije opadati broj novozaraženih pa će danas vjerojatno HNS odbaciti ideju o nastavku Prve HNL predviđenog za 16.svibanj tako da su one druge dvije opcije o nastavku 30.svibnja ili ona u najgorem slučaju 13.lipnja i dalje puno realnije i bliže ostvarenju. Konačan rok za odluku je ponedjeljak 20.travnja.

Ono što je posebno bitno za natjecatelje amatere je da bi se danas trebao usvojiti plan za niže lige, kalendare natjecanja, licenciranje, a opcija je i prekid amaterskih natjecanja što je intencija i same UEFE pa bi danas brojni klubovi mogli slaviti naslov prvaka kao što je to već slučaj u Francuskoj.

Foto FB Marsonia