Danas se igra kompletno 6. kolo 3. HNL

Danas će slavonski trećeligaši ponovno biti u punom pogonu, igra se naime kompletno 6. kolo. Drugo je to “međukolo” koje se igra srijedom, valja odraditi podugačak program u ovoj ligi koja nepotrebno broji 18 umjesto 16 klubova. No, o tom po tom, danas nas čeka ponovno 9 vrlo zanimljivih dvoboja, osam ih kreće u 17,00 sati, jedan, onaj u Velikoj gdje Slavonija dočekuje Marsoniju sat vremena kasnije.

Upravo to je i najzanimljiviji dvoboj kola. Očigledno je neraskidiva veza ova dva kluba pokojni Bruno Boban, protekli dvoboj je igran upravo na godišnjicu njegove smrti, sada se igra na stadionu na kojem je prohodao… Slavonija je u jako lošoj situaciji, dosadašnji učinak je mizeran, ako se danas ne osvoje bodovi i pozicija Dalibora Bognara će postati vrlo klimava, no s druge strane nema bolje prilike za izvaditi se, pobjeda nad Marsonijom bi sasvim sigurno pokrenula momčad. S druge strane Brođani na gostovanjima nisu osvojili ni boda, nisu postigli ni gola pa i oni imaju veliki motiv nešto napraviti, pobjeda nad Belišćem sigurno ih je digla i napunila samopouzdanjem pa u Veliku dolaze – pobijediti!

Vodeći Vukovar se vraća Brodsko posavskoj županiji, ovoga puta gostuju u Vrbi kod vrlo neugodnog domaćina koji će sigurno biti iznimno motiviran. Omladinac je startao odlično, na računu je 9 bodova, pritiska nemaju i ako Vukovar ne bude na vrlo visokoj razini imat će puno problema iako je jasno da je igračka kvaliteta, ali i iskustvo na strani gostiju iz Grada heroja.

U Bukovlju se igra dvoboj novaka u ligi, Slavonac i Darda susjedi su na ljestvici, domaćin ima 7 a gost jedan bod manje. Pobjeda će jedne lansirati prema gornjem dijelu ljestvice i potpuno mirnim vodama. Slavonac je zaista odlično krenuo u sezonu, tek su od Vukovara primili prvi gol, ako se uspiju vratiti na te razine igre sigurno su u prednosti pred Dardom koja je za sada u gostima prilično plašljiva, doduše gostovali su kod Zrinskog, Marsonije i Vukovara, i puno jače ekipe tamo djeluju tako pa je ovo zapravo prvo gostovanje u kojem Vučak ozbiljno može ići na bodove.

Nakon drugog poraza u gostujućim derbijima aktualni prvaci dočekuju Oriolik koji se domaćom pobjedom izvadio iz teške situacije, nije i dalje Oriolik tamo gdje bi trebao biti, no ipak su stvari optimističnije po Bulatovu momčad. Sada je njihov protivnik u situaciji u kojoj su oni bili, Belišće “mora”, nema pravo na krivi korak što je naravno jedna lijepa prilika za goste, što duže izdrže bez primljenog gola to im šanse rastu čak i za pobjedu jer će se domaćin svakako morati otvoriti i juriti pobjedu.

Toth je dobro posložio Đakovo, ne briljiraju ali igraju na rezultat, igraju nogomet koji donosi rezultat i nije slučajno da su zajedno sa Zrinskim u ulozi prvog pratitelja Vukovara. U goste im stiže Sloga koja igra puno bolje nego li to tablica pokazuje. Strašno mlada ekipa, dinamična, trkački vrlo moćna i te kako može biti neugodan protivnik i na gostovanjima, pokazali su to zorno u Belišću kada su imali i dva pogotka prednosti. Đakovo svakako veliki favorit, Sloga sasvim sigurno vrlo neugodan protivnik.

Zrinski je u Velikoj prokockao prednost pa je isto ponovio i u derbiju protiv Đakova, a sada mu slijedi gostovanje kod kraljeva završnice, Slavija redovito zabija i osvaja bodove u završnicama pa gosti i te kako moraju biti na oprezu. Iz Pleternice se bodovi teško odnose, Bognarova momčad ove sezone je osjetno jača nego prošle i bit će teška prepreka svima. S obzirom na ljestvicu i ambicije određeni pritisak je na strani gostiju koji za ostanak u vrhu moraju do bodova.

Teška utakmica čeka Čepin i Graničar, i jedni i drugi su veliki dužnici na početku sezone, pobjeda bi bilo jednima bilo drugima vratila osmijeh na lice i sezonu usmjerila ipak bliže kotama koje su uoči njenog starta očekivali. Dakako da Čepin kao domaćin mora uzeti više rizika,  iz tri domaća susreta osvojili su mršava četiri boda, novi krivi korak na domaćem terenu sigurno bi uzdrmao čitavu momčad, a s obzirom na formu u dosadašnjem dijelu sezone Graničar se doima kao poželjan protivnik.

Nakon lošeg starta Vuteks je pohvatao konce, na krilima Mihaila Marića došli su do dvije pobjede i sada s puno više mira dočekuju Našk koji još uvijek nije osjetio slast pobjede iako je protiv Slavonije i Đakova pokazao da može i s najboljima. Pobjedom u ovom dvoboju Vuteks bi se pozicionirao vrlo visoko i zaplovio potpuno mirnom lukom, dok bi Našičanima slavlje donijelo skok prema sredini i otvorilo perspektivu da u narednim kolima s manje pritiska igraju protiv ekipa s kojima imaju pravo računati na popravljanje bodovnog salda.

Kutjevo i Bedem međusobni dvoboj čekaju u dijametralno suprotnom raspoloženju, Kutjevčani nakon uvjerljivog slavlja protiv Slavonca, a Bedem nakon domaćeg poraza od Vuteksa. Kutjevo kako sezona odmiče igra sve bolje, ako bi danas ostavili bodove stigli bi do desetke i definitivno se etablirali kao momčad koja je ponovno osvježenje lige i vrijedna gornjeg doma. Bedem je što se gostovanja tiče osvojio bod u Čepinu i to nakon minusa od dva gola, u više navrata je pokazao karakter i borbu do samog kraja pa to sigurno i danas očekuje ljubitelje nogometa u Kutjevu.