Danas počinju i Paraolimpijske igre u Tokiju

Nakon završetka Olimpijskih igara uobičajeno se čeka otvaranje Paraolimpijskih nadmetanja na kojemu će sudjelovati i hrvatski sportaši. Iako je situacija u Japanu pomalo zabrinjavajuća jer su brojke prilično velike i zemlja trenutačno doživljava najveći val pandemije od početka prošle godine organizator uvjerava javnost da će sve proći u redu uz stroga pridržavanja zadanih mjera opreza. 

Oglas

OD 13 sati kreće ceremonija otvaranja igara na kojoj se očekuje dolazak japanskog cara Naruhita bez pratnje svoje carice Masako zbog ograničenog broja posjetitelja na olimpijskom stadionu, a očekuje se i dolazak predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha.

Oglas

Što se naših paraolimpijaca tiče od sutra kreće borba za medalje pa će tako u srijedu nastupiti troje hrvatskih sportaša. Čast otvorenja imat će stolnotenisači Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Pavao Jozić. Hrvatska delegacija sportaša imat će 22 sportaša koji će se natjecati u osam sportova. a prijenos otvaranja od 13 sati kao i nastupe naših predstavnika pratite na Drugom programu HTV-a.

Oglas

Foto Screenshot