Danas kreće ženska Premijer liga, odmah pravi derbi u Požegi

Kraj je priprema za košarkašice, vrijeme je da u borbi za bodove pokažu što su odradili, kako u samim pripremama tako i u slaganju rostera za novu sezonu. Istok će ove sezone imati dva predstavnika, nakon ispadanja Murse u eliti su ostali Brod na Savi i viceprvakinje Hrvatske, košarkašice Plamena.

Oglas

Plamene će danas u svom Grabriku odigrati prvi veliki derbi lige, u goste stiže zagrebački Medveščak. Što se kadra tiče, Plamene su osjetno slabije odlaskom La Mame koja je potpuno izdominirala prošlu sezonu, otišla je i Marija Kešeljević, a u svlačionici je nova Amerikanka Marshal, friško je stigla i Sabreen, iz Dubrovnika je sletjela Martina Kujundžić koja će sigurno biti veliko pojačanje. Drugačiji će biti Plamen, bez dominacije pod obručima, ali i dalje će konce igre u rukama držati iskusne Jelena Ivezić i Emilija Podrug, pa je za očekivati da će Plamene biti ponovno u vrhu, svakako u igri za doigravanje što bi sada gledajući bio uspjeh.

Oglas

S druge strane, Brod na Savi će biti osjetno kvalitetniji nego prošle sezone, kadar je ozbiljno pojačan, Edita Poljac se vratila iz Trešnjevke kao potpuno zrela igračica, Jelena Zorić, Petra Šimunić i Shanaissa White stigle su kao ozbiljna pojačanja na postojeći kadar i to na papiru, ali i u pripremama izgleda vrlo dobro. Sigurno je minus odlazak sjajne Nike Kurdije u SAD, sigurno prava stvar za njen razvoj, ali ovu ekipu s njom bi se usudili svrstati u red kandidata za sami vrh, ovako, i BnS bi trebao biti odličan, među onima koji će se boriti za doigravanje. Brođanke danas u svom Vijušu sezonu otvaraju protiv Splita, pobjeda za početak bio bi savršen uvod u jednu sezonu u kojoj bi brodska publika konačno mogla uživati u košarci koja je miljama daleko od borbe za ostanak.