/Danas je dan sportskih novinara! ČESTITAMO SVIM SPORTSKIM NOVINARIMA NJIHOV DAN
jura ozmec hzns

Danas je dan sportskih novinara! ČESTITAMO SVIM SPORTSKIM NOVINARIMA NJIHOV DAN

Prenosimo u cijelosti čestitku predsjednika zbora novinara Jure Ozmeca, uz veliku opasku da na Sportalu ne rade novinari niti se ovdje itko smatra takvima. Naša jedina želja je promocija sporta, malih sredina i ponajviše sportaša amatera. Možda s godinama i iskustvom postanemo novinari haha.

Hvala što nas pratite, tu smo zbog vas, nemojte se ustručavati slati tekstove, fotografije, vijesti…Naravno šaljite nam i kritike jer sve koje smo do sada dobili smatrali smo dobronamjernima i pokušavali se korigirati nikome nismo uzeli ništa za zlo. Tko radi mora pogriješiti.

 

Svjetski dan sportskih novinara, 2.srpnja, ove nas je godine dočekao u velikom slavljeničkom ozračju. Ove godine, naime, HZSN slavi 70 godina postojanja – piše Jura Ozmec, predsjednik HZSN-a.

Obilježili smo taj događaj svečanim Saborom 6.travnja, a prošloga smo tjedna povodom Dana državnosti dobili iz ruku Predsjednice RH Povelju Republike za zasluge u promicanju sporta.  Uskoro bi, nadamo se, Grad Zagreb trebao Tomislavu Židaku odati priznanje i dati njegovo ime prilaznoj cesti prema gradskom stadionu u Maksimiru.

Ponosni smo, naravno.

No, od ponosa se ne živi, s ponosom ćemo teško osigurati sve ono što se trudimo već 70 godina napraviti; bolje uvjete svim sportskim novinarima, lakše kontakte sa sportašima i sportskim djelatnicima, veće plaće, sigurniji radni staž i karijeru. Nismo u tome usamljeni niti smo po tome specifični. Tako je u cijelome svijetu, no to ne znači da se ne moramo i dalje truditi i dalje raditi na tome. I ove godine smo naš dan, Svjetski dan sportskih novinara podijelili s onima kojima je teško, s onima o kojima šira društvena zajednica jako rijetko ili malo brine, s onima kojima treba i financijska pomoć. I ove godine, s prijateljima iz AK Žumberak te iz Atlantic Grupe, a uz medijski poguranac velikog broja portala, radija i televizija organizirali smo humanitarnu utrku „Kišni čovjek“ . Sve što se zaradi od prijava za utrku donirat ćemo, zajednički, Centru za autizam u Zagrebu. Prvo da se za njih malo više čuje, da zajednica shvati njihove probleme, a usput da financijski pomognemo koliko možemo.

Info o utrci:

Atletski klub Žumberak i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija i ove godine pozivaju trkače Zagreba i Hrvatske da humanitarnom utrkom obilježe Međunarodni dan sportskih novinara – 2. srpnja 2019.
Pozivamo i novinare trkače da nam se pridruže, a medijske redakcije da  izvještavanjem pomognu ovu utrku pozivom građanima da trče Kišnog čovjeka.
Start utrke na 5 km je 2. srpnja (utorak) na savskom nasipu kod Boćarskog doma u 18:30 sati. 
 
Evo i nekih linkova:
Prijavni obrazac – http://bit.ly/KisniCovjek2019

Jer, kao i kad pratimo sportaše, kad smo vezani za neke sportske događaje, nikad nismo i ne trebamo mi, sportski novinari, biti u prvome planu. U prvom su planu oni … Ipak, ne samo na Svjetski dan sportskih novinara, od ove godine sportski novinari širom svijeta imaju priliku biti u prvom planu i dodatno zaraditi. AIPS, Svjetska udruga sportskih novinara, pokrenuo je „AIPS nagrade“ za najbolje svjetske sportske novinare i fotoreportere. Nemojte zanemariti i tu vrijednu nagradu, nemojte da vaši tekstovi, prijenosi, blogovi, dokumentarci ili fotografije ne budu dio ovog natječaja, koji traje do listopada. Javite se!

Biti sportski novinar zapravo je puno više od samog obavljanja posla. To svi mi koji se sportskim novinarstvom bavimo znamo.

I zato sretan vam svima Svjetski dan sportskih novinara!

JURA OZMEC,
predsjednik HZSN

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.