Danas ćemo doznati sudionike završnice Hrvatskog nogometnog kupa

Veliki je danas nogometni dan, pred nama je 16 utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa u kojima se 32 momčadi bore za iskorak u kojem će se sučeliti sa 16 najboljih klubova u ovom natjecanju u proteklih 5 godina.

Oglas

Puno je dakle zanimljivih susreta, što zbog snage protivnika što zbog lokalnih rivalstava. Možda najzanimljiviji ogled igra se u Bijelom Brdu gdje drugoligaš BSK dočekuje ambicionu i kvalitetnu Marsoniju koja nije najbolje krenula u sezonu jedinstvene 3. HNL. U nedalekom Vukovaru Vuteks u odličnoj formi dočekuje Jadran iz Poreča, dok će u Slavoniji biti zanimljivo u Bukovlju gdje se sastaju dva člana dvije MŽNL, Slavonac i Borinci. U Orahovicu danas stiže Karlovac, mogla bi to biti jedna od napetijih utakmica pretkola.

Oglas

Vrlo razigara Dubrava će u Križevce, Radnik nije bezopasan protivnik iako Milinivićeva momčad ima status apsolutnog favorita. Mlada momčad Međimurja nije dobro krenula u sezonu pa bi prolaz preko Moslavine bio veliki poticaj Solomunovoj momčadi za nastavak sezone, Solin pak ne bi smio imati nikakvih problema protiv Funtane na svom terenu, kao ni Belišće protiv požeškog prvoligaša iz Buka. Virovitica je domaćin Mladosti iz Ždralova od koje se očekuje potvrda kvalitete i prolaz u završnicu, a jedan od zanimljivih parova je i susjedski okršaj Nedelišća i Varteksa. Tehničar u Cvetkovcu dočekuje Mladost iz Petrinje i sanja prolaz, slično kao i Sava Strmec kojoj u goste dolazi Bednja. Grobničan će na ozbiljan test kod dobro pojačane Neretve, iako su gosti favorit, mogla bi to biti vrlo zahtjevna utakmica za njih. Posljednji susret je onaj između Bednje i Vodica.

Oglas

Parovi Pretkola:

Sava Strmec – Bednja

Moslavina – Međumurje

Solin – Funtana

Nehaj – Primorac (BNM)

Neretva – Grobničan

BSK Bijelo Brdo – Marsonia

Radnik Križevci – Dubrava

Nedelišće – Varteks

Virovitica – Mladost Ždralovi

Tehničar Cvetkovec – Mladost Petrinja

Belišće – BSK Buk

Bjelovar – Gaj Mače

Slavonac Bukovlje – Borinci

Papuk Orahovica – Karlovac

Vuteks Sloga – Jadran Poreč

Bistra – Vodice