Danas će u Varaždinu priliku protiv Danaca dobiti mlađi igrači

Hrvatska futsalska reprezentacija sutra u Varaždinu (15 sati, HNTV) utakmicom protiv Danske zaključuje kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo iduće godine.

Hrvatska je nedavnom pobjedom nad Albanijom (3:0) u Tirani potvrdila prvo mjesto u skupini, nakon što je već prije osigurala nastup na europskoj smotri, ali sutra joj se pruža prilika zaključiti kvalifikacijski ciklus stopostotnim učinkom. Momčad Marinka Mavrovića u sutrašnjoj će utakmici biti dodatno oslabljena. Naime, nakon što je od prije ostala bez NovakaKanjuhaPerišića i Matoševića, na posljednjem testiranju na koronavirus pozitivan nalaz dobio je Matej Horvat, a obavezna mjera samoizolacije je, shodno tome, određena i Kristianu Čekolu.

Tijekom susreta s Albanijom Luka Perić dobio je žuti karton zbog kojega mora propustiti utakmicu, a kapetan Franco Jelovčić dobio poštedu zbog obiteljskih razloga. Shodno tome, nova imena u hrvatskoj momčadi su Valerije Jurić (Olmissum), Luka Suton (Mantova) i Božo Sučić (Universitas).

“Protiv utakmice s Danskom pruža nam se rijedak privilegij vidjeti na koga u budućnosti možemo računati s obzirom na činjenicu da će priliku dobiti mlađi igrači. Naravno, mi stariji smo tu za njih da im pomognemo.”, kaže Josip Suton, koji se sa zadovoljstvom osvrće na izuzetno uspješan kvalifikacijski ciklus.

“Bilo je specifično igrati u doba korone, osobno sam se namučio dolazeći na okupljanja iz Catanije i vraćajući se, ali sve se to zaboravlja kad pogledam ljestvicu na kojoj smo uvjerljivo prvi s maksimalnim brojem bodova poslije pet odigranih utakmica. Da nam je to netko rekao na početku kvalifikacija… Međutim, sve smo to zaslužili svojim zalaganjem i igrama. Naravno da bi bilo lijepo zaključiti priču s maksimalnih 18 bodova, ali puno je važnije dobiti mlade igrače za budućnost reprezentacije.”.

Novi trend s rotacijom većeg broja igrača pokazao se kao jako dobra stvar.

“To nam je donijelo pobjede protiv Ukrajinaca, novi izbornik je odlučio na utakmicama rotirati veći broj igrača pa su naši najvažniji igrači zadržali svježinu u drugim poluvremenima. Sve u svemu, napravili smo sjajan posao, ali nema opuštanja. Učinit ćemo sve da pobijedimo Dansku i na najbolji mogući način zaokružimo ovaj uspjeh i s maksimalnim učinkom najavimo nastup na Euru.”, zaključio je Suton.

Izvor HNS

Foto SS YouTube