Dan susjedskih derbija u Drugoj NL

Drugo prvenstveno kolo SuperSport Druge NL otvoreno je susjedskim, odnosno gradskim derbijem Hrvatskog dragovoljca i Kustošije u kojem su gosti slavili uvjerljivu 4:0 pobjedu, a danas imamo još četiri susjedska derbija. To susjedska shvatite u malo širem obliku u dva slučaja, a u dva su zaista pravi susjedi u pitanju.

Oglas

U Pločama se igra Dalmatinski derbi, nisu Ploče i Hrvace baš nadomak jedni drugih, ali su si najbliži susjedi u ligi, slično je i u dvoboju Marsonije i Belišća, dijeli ih dosta kilometara, no ipak je riječ o lokalnom slavonskom rivalitetu. Krk i Grobničan udaljeni su 50ak kilometara, a oni će se sastati na legendarnoj Kantridi. Gledajući udaljenost mjesta od mjesta najbliži mogući susjedi su Bjelovar i Mladost, njih dijeli samo “tabla”.

Oglas

Dakle, danas se igra sedam utakmica drugog kola, nekima prilika za popravak, nekima za potvrdu dobrog starta. Dugo Selo je domaćin Opatiji, to je utakmica koja bi se mogla proglasiti debijem kola, i jedni i drugi pucaju visoko, a u sezonu su ušli gostujućim remijem kojim i nisu bili pretjerano zadovoljni, a svakako za nijansu veći pritisak je na Dugom Selu, dakako zbog domaćeg terena. Ako pak gledamo ljestvicu, derbi se igra u Karlovcu gdje se igra jedini dvoboj u kojem obje momčadi imaju po tri boda. Karlovcu u goste stiže Trnje na čiju zamolbu je zamijenjeno domaćinstvo jer teren Hasanbašićeve momčadi nije u dobrom stanju. Pobjeda u ovom susretu nekoga bi vinula na sami vrh ljestvice, a posebno bi inspirativna bila za Karlovac koji bi kao novak startao s dvije pobjede, doduše bile bi obje izborene na domaćem terenu, ali u svakom slučaju bi Pamiću savršeno poslužile da momčad “napuca” samopouzdanjem uoči dolaska Jadrana iz Ploča.

Oglas

U Slavonskom Brodu kako smo rekli slavonski derbi, navijači Marsonije ga čekaju pomalo i euforično. Nakon one traumatične sezone u žestoke borbe za ostanak, Bognarova pobjeda u Kustošiji probudila je vjeru da ove sezone može puno bolje. Prvi gost je dobro poznat, Belišće. Manje poznat što se tiče igračkih kvaliteta i karakteristika. Uvijek su to tvrde i izjednačene utakmice, ne dolaze Crveni s bijelom zastavom u Brod, bod protiv Opatije sigurno potvrđuje da imaju kvalitetu parirati baš svima u ligi, kada bi ga oplemenili barem jednim s ovog gostovanja bio bi to i za Gavrićevu momčad jako dobar start. Trećeligaška premijera u Križevcima, Radniku je prvi gost Jadran iz Poreča. Slutimo jednu odličnu utakmicu s puno golova, i jedni i drugi igraju napadački nogomet, Radnik se predstavio u jako dobrom izdanju u Bjelovaru, Jadran je krenuo remijem na svom terenu pa bodovni učinak mora i jedne i druge gurati prema naprijed, u lov na sva tri boda.

U Ždralovima spektakl, ako u Križevcima predviđamo puno golova, u Ždralovima predviđamo puno gledatelja, rivalitet gradskog i prigradskog kluba je dobro poznat i uvijek privlači gledatelje na tribine. Ako je suditi po prvom kolu, mogli bi i oni koji s dvoume put Ždralova, u prvom kolu i jedni i drugi su odigrali utakmice koje na kojima je palo pet golova, i rezultat je bio identičan, 3:2 za domaćina. Na žalost Mladostaša, oni su bili gost… Dalmatinski dvojac Jadran i Hrvace su udaljeni oko 140 kilometara, a na tablici su udaljeni jedan bod. Jadran ima jedan osvojen ne Grobničanu, Hrvace donose čvrstu nulu nakon teškog poraza na domaćem terenu. Po dojmu i uz prednost domaćeg terena, Jadran bi trebao biti prilično veliki favorit, no taj poraz Hrvaca je dosta varljiv, doživljen u samoj završnici dvoboja protiv Trnja tako da Kovačevi igrači ne dolaze biti kulisa u novosezonskoj premijeri Jadrana nego dolaze po barem bod. Krk i Grobničan stari su znanci i rivali i u  ovaj dvoboj ulaze potpuno ravnopravni. Po bod na računu, neutralni teren Kantride, vjerojatno i prilično izjednačen omjer na tribinama, a ako je suditi po prvom kolu i vrlo izjednačenim ekipama.

Šest današnjih utakmica kreće u 17,00 sati, dok će se u Karlovcu ponovno igrati pod reflektorima dva sata kasnije, sasvim sigurno u puno humanijim uvjetima od onih koje će imati igrači koji će na teren u 17,00.