Dan odluke: U Puli i Zadru pada odluka o novim trećeligašima

Danas od 18,00 sati na Verudi i Stanovima kreće odlučujuća borba za ulazak u Drugu NL. Uljanik je domaćin Slavoniji, Zadar Segesti, a dva od ova četiri prvaka svojih liga neće sezonu okruniti plasmanom u viši rang što je samo po sebi besmislica u seriji besmislica koje hrvatskom nogometu serviraju članovi Izvršnog odbora.

Zanimljiva uvertira tokom tjedna dogodila se u Zadru, tamo je klub instalirao zaštitare koji priječe ulaz u svlačionice kojima je vlasnik nekadašnji sudac Reno Sinovčić. Sinovčić je vlasnik svlačionica, pa je NK Zadar primoran koristiti kontejnere na nedalekom terenu Arbanasa, no nije vlasnik i terena, pa mu Klub priječi ulazak u svlačionice. Nije NK Zadar vlasnik ni sjedalica na stadionu, one pripadaju odvjetnici Ivani Raspović, pa ih Klub ne smije koristiti, ali svejedno prodaje ulaznice, navijači smiju stajati na tribinama. Inače, NK Zadar je uredno dobio licencu od Hrvatskog nogometnog saveza.

Vratimo se nogometu, Segesta iz Siska donosi gol prednosti, no Zadar je u posljednjim trenucima zabio za 2:1 i zapravo se doveo u vrlo dobru poziciju, njemu je i minimalnih 1:0 dovoljno za prolaz. Segesta nikako ne može računati na 0:0 jer se taj plan lako i u svakom trenutku može obiti o glavu, i oni moraju tražiti gol na Stanovima pa bi ovo mogla biti prilično otvorena utakmica s obzirom na njenu važnost.

U Puli se kreće od početka, ali obje ekipe imaju svoju računicu, obje onih 0:0 iz Velike vide kao svoju prednost. Puležani računaju da imaju prednost domaćeg terena, ulaznice se odlično prodaju i Veruda bi trebala biti puna što je nova prednost za Uljanik. S druge strane najjači dio Slavonijine igre je napad, jedan gol stavlja Požežane u odličnu poziciju, pravilo gola u gostima sada igra za njih.

Utakmicu Zadra i Segeste možete pratiti u izravnom TV prijenosu na Maxsportu, dok na Sportalu možete pratiti tekstualni live prijenos iz Pule.