Dan kvalifikacija: Borba za početnu prednost

Danas se igraju tri kvalifikacijske utakmice na nacionalnoj razini, Kustošija i Orijent idu u borbu za Prvu NL, Slavonija i Uljanik te Segesta i Zadar bore se za ulazak u Drugu NL, odnosno treći rang hrvatskog nogometa.

Orijent je neočekivano završio u borbi za ostanak kroz kvalifikacije, propustio je u posljednjem kolu na svom terenu pobijediti Jarun i osigurati se, pa je golom BSK-a u sudačkom dodatku završio na 11. mjestu koje ga je dovelo do dvoboja protiv Kustošije. Kustošija je prošle sezone ispala kroz kvalifikacije protiv Zrinskog, sada se na isti način može vratiti. Prva utakmica igra se danas s početkom u 18,00 sati na Kustošiji.

U kvalifikacijama za popunu Druge NL nalaze se četiri prvaka, već smo pisali o besmislu toga da se njih ovim utakmicama kažnjava dok se nagrađuje one koji su imali loše sezone. No, to je tako, dvojac iz kvarteta Slavonija, Uljanik, Segesta i Zadar ide u Drugu NL, dok se drugi dvojac vraća u svoje četvrtoligaško društvo. Segesta je domaćin Zadru, utakmica u Sisku igra se s početkom u 18,00 sati, dok će Slavonija u Velikoj na stadionu Kamen ingrada od 20,15 sati ugostiti pulski Uljanik.

Odluka o pobjednicima svih kvalifikacijskih parova izvjesno pada u uzvratima sljedećeg vikenda, ali i u ovih uvodnih 90 minuta možemo dobiti dosta odgovora, a svakako je važan detalj da su u HNS-u zaboravili uskladiti pravila s ostatkom svijeta pa je ovdje na snazi pravilo gola u gostima, tako da danas Orijent, Uljanik i Zadar mogu napraviti dvostruko vrijedan posao svaki put kad zatresu domaću mrežu.