Damir Sušac sa svojim pomoćnicima ušminkao igralište, slijedi akcija “Umjetna trava”

Brojni sportski zaljubljenici diljem Slavonije i Baranje svojim ogromnim entuzijazmom i probitačnošću koja ponekad i graniči s fanatizmom rade divne stvari za boljitak svojih klubova, udruga, uvjeta i infrastrukture, najčešće bez ikakve koristi i ustvari velikog osobnog troška podižu kvalitetu sportskog života u svojim sredinama no ono što ostaje iza njih koristit će brojne generacije i nebrojeni mladi ljudi. Divna je stvar kada su u lokalnim samoupravama sportski zaljubljenici i bivši ili sadašnji sportaši koji daju dodatan vjetar u leđa, a baš je takav slučaj u Slogi iz Novih Mikanovaca koja ide krupnim koracima naprijed zahvaljujući enormnom trudu Damira Sušca koji s vjetrom u leđa od svoje općine i načelnika Marija Milinkovića te brojnih drugih sponzora i istomišljenika konstantno diže visoko letvicu.

Oglas

Oglas

Damir je jedan od brojnih heroja u našim očima kakvih ima u gotovo svakom klubu ili sportskoj udruzi na čijim leđima počiva većina organizacijskog posla i bez čije inicijative gotovo niti jedan stvar ne bude realizirana posebno po pitanju infrastrukture.

Ove godine sam kao predsjednik sa svojom upravom odlučio ofarbati ogradu oko cjelog stadiona što je prilično dugotrajan i nimalo nije lagan posao, ali nisam odustajao dok nisam ostvario zacrtani cilj. Tako sam prikupio prijatelje, igrače, članove uprave kluba i krenuli smo u posao pa kroz dvije radne akcije obojali 250 metara ograde oko stadiona, a na radnim akcijama oba puta bilo je po 18 ljudi – ispričao nam je ovaj nogometni fanatik.
Kad je ograda završena odlučio sam opet u akciju i nastavak radova za koje ja težim godinama i tako sam i ovoga puta s bivšim vratarem kluba Antoniom Štrbom ofarbao i cjelokupan objekat na stadionu sloge, točnije Antonio je odradio cjelokupnu fasadu da to dovedemo i red i omogućimo svim korisnicima ljepši i ugodniji boravak na našem stadionu – nastavlja neumorni predsjednik Sloge.
Baš ovih dane stigla je i krasna vijest za klub jer smo dobili i odluku agencije za radove malonogometnog igrališta s umjetnim travom tako da bi to trebali krenuti s realizacijom krajem 8.mjeseca. Još se čekaju neke odluke, a u razgovoru s načelnilom koji je potvrdio da to treba biti gotovo ove godine tako da smo sretni i zahvalni općini i načelniku na tome da dobijemo jedan takav projekat – s velikim i neskrivenim zadovoljstvom nastavlja Sušac.
Sezona je gotova, ostalo je još jedno kolo i onda na zasluženi odmor. Završit ćemo sezonu 4.ili 5. na tablici što je dobro, ali ubrzo slijedi početak priprema pa jedan veliki memorijalni turnir Drago Špoljarić koji je 26.po redu i najstariji u županiji. Održat će se 29.i 30.07. 2023. i trajat će dva dana pošto sudjeluju 4 ekipe – najavljuje uvijek dobro raspoloženi sugovornik Damir.
Poznavajući duh i emociju ovog strastvenog sportskog radnika neće biti odustajanja dok se svi ciljevi ne ostvare, a do njih nije lako doći pošto je Damir Sušac doslovno alfa i omega u ovom malom velikom klubu gdje je tek titularno predsjednik kluba, a u stvarnosti Katica za sve jer osim ovih dužnosti i obaveza koje donosi upravljanje klubom Damir je i domar  sa svim svojim obavezama košnje trave, pripreme terena, pranja opreme i sve u svrhu boljitka i prosperiteta ponosnog kluba iz Novih Mikanovaca.