Damir Lelas preuzeo satničku Mladost

Nakon što su 21. lipnja, dan uoči državnog praznika, iskoristili za Ljetnu zabavu na otvorenom povodom završetka sezone, uprava Mladosti iz Đakovačke Satnice na čelu s predsjednikom Ilijom Barišićem odmah je povukla prvi potez. Nakon petogodišnjeg trenerskoga mandata Ivana Denića koji je Mladost uspješno vodio u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci, došao je trenutak rastanka. Ali, kako to doliči velikim i organiziranim klubovima, odlazak je bio planiran i jedna i druga strana prijateljski su se počastili i pozdravili sa željom da su vrata Mladosti uvijek otvorena dosadašnjem treneru.

Oglas

Nisu dugo razmišljali u Mladosti već su vrlo brzo postigli dogovor s provjerenim đakovačkim trenerom Damirom Lelasom koji je već sjedio na klupi satničkog kluba. Novi je satnički trener posljednji trenerski angažman imao u đakovačkom trećeligašu, a nakon nešto duže stanke, ponovno se vraća seniorskom nogometu. Lelas je već vodio Mladost 2015. godine, kada se klub natjecao u osječko-baranjskoj 1. ŽNL.

Oglas

Moram priznati da unatoč mom trenerskom iskustvu, imam laganu tremu jer dolazim na mjesto mladoga trenera Ivana Denića koji je pet punih godina radio odličan posao i držao Mladost u samom vrhu lige. On i njegov pomoćnik Barišić odlično su vodili momčad koja je iz godine u godinu sazrijevala i sada se prometnula u jednu od kvalitetnijih momčad ne samo  Đakovštini nego i u Slavoniji i Baranji. Naravno, trebat će vrijeme da se naviknemo jedni na druge, ali momčad Mladosti stalno sam pratio, poznajem sve igrače, a vjerujem da i oni poznaju mene. O planovima, igračima, utakmicama još je rano govoriti, najvažnije je da se dečki dobro odmore, zažele se nogometne lopte, a kada dođe vrijeme krenut ćemo s pripremama. Uglavnom, Mladost uvijek ima visoke ciljeve, a to je i bio uvjet moga dolaska. Većina je domaćih igrača koji već godinama nastupaju u plavom dresu, a to je za jedan lokalni klub velika prednost. Osim toga, vidjet ćemo kako unaprijediti rad omladinskoga pogona koji je i dosada radio jako dobro. Mislim da sam sve rekao, dolazim u jedan uređen klub s jasnim ciljevima i zadatcima i radujem se početku priprema i novome prvenstvu. – rekao je Dane Lelas, novi trener satničkog kluba.