/Damir Horvat i 11 žigosanih OBAVIJEST ČITATELJIMA DA JE KOLUMNISTU MOBITEL UGAŠEN DO DALJNJEG
borac

Damir Horvat i 11 žigosanih OBAVIJEST ČITATELJIMA DA JE KOLUMNISTU MOBITEL UGAŠEN DO DALJNJEG

U šestom kolu Barclays premier lige osječko-baranjske, postignuto je 33 zgoditka ili 3,3 gola po utakmici, što nam govori da, ili klubovi imaju vrhunske napadače, ili su obrane šuplje ko švicarski sir. No, krenimo sa subotnjim utakmicama.

U Valpovu je domaća “stranka zelenih”, NK Valpovka pobijedila goste iz Đurđenovca sa sigurnih 2:0 mada tajming postizanja golova baš i ne ukazuje da su domaćini lagano došli do prvog troboda. Naime, utakmici je prethodila prava konspirativna špijunska afera naziva “lex Filošević” pomoću koje je domaći trener Goran “Žićo” Brkić kodnog špijunskog imena Dugi došao do tajnih transkripata, pomoću kojih je došao do sastava i formacije gostiju, što je on znalački iskoristio i olakšao put do pobjede svojim momcima. Neimenovani diler tajnih dokumenata iz špijunskog podzemlja i zaštičeni svjedok tzv. “Peti ortak” očekuje obećanu nagradu, odnosno realizaciju iste…za šankom.
U siromašnim Kneževim Vinogradima, domaćin NK Fighter, klub koji muku muči s financijama je sa 2:0 pobijedio novaka u ligi NK Zanos iz Semeljaca, iako su i ovdje, domaći trener Damir Damba Horvat i njegovih “11 žigosanih” dugo napadali bunker gostiju. Kod domaćina, već poslovično najbolji, dvije udarne igle, možda i najbolji napadački par u ligi Ivan Čerkez zvan Avatar (skraćeno od Ajvar i Tatar) i Slavko Barat, koji kada ima dan, svaku obranu može iskarat.
Treća subotnja utakmica između NK Murse i Torpeda iz Kuševca te potapanje domaće flote je detaljno opisana na facebook stranici domaćina.
U nedjelju, u terminu od 10 ujutro je domaćin “RWE Energija” ugostila Rudecove “nemilosrdne gadove” koji su im utrpali, ravnajući se po terminu 10 komada. Dobro da nisu igrali u 16 sati… S obzirom da je Vedran RVP Nikšić, uz prva dva zgoditka na tekmi, nesebično udijelio i pet asistencija, pisac kolumne očekuje dio honorara od gostujućeg trenera za obavljeni posao. Inače, bilo je pomalo i tužno gledati realnost današnjeg domaćina jer imamo dojam da je bilo više publike, te da je bilo vatrenije na misi u crkvi, stotinjak metara dalje, koja se istovremeno odigravala. Nadamo se, i želimo bolje dane momcima iz kluba kraj Drave, jer oni to svojim športskim pristupom i zaslužuju.
Na Jugu 2 su domaćin Bikara Steelersi odmjerili snage protiv La Unidad de la Donji Miholjac, i pomalo iznenađujuće, ali potpuno zasluženo, visoko porazili goste sa 5:2. Kod gostiju i dalje curi na sve strane te se nadamo da će nastaviti i u idućem kolu u tom tempu. U domaćoj ekipi najbolji stari trpač “Borin sin” Gavro Bagić. Trener domaćina još uvijek nije nabavio mobitel.
U konfederacijskom ratu sjevera i juga Baranje (ne za robove nego za bodove) između “svećenika” iz Popovca i Stoletovih jelena iz Zlatne grede, nakon obostrano dobre igre, došlo je do, u konačnici primirja, odnosno podijele bodova čime su, po izvještajima i jedni drugi zadovoljni. S obzirom na rezultate i atmosferu, u klubu ali u i selu, glede podatka da preko 50% domaće broje publike čini ženska populacija, zabrinuti smo za stanje brakova u selu. Naime žene nedjeljom u Popovcu više ništa ne rade kod kuće, niti kuhaju, niti peru, niti peglaju već samo gledaju nogomet. Rezultat 2:2.
U Mecama su gosti “vinari” iz Feričanaca pobjedom od 3:0, definitivno pokazali da je kratkotrajna kriza iza njih, te su istaknuli svoje visoke ambicije. Dokaz tome je i dovođenje tokom tjedna vrhunskog igrača Torčića u svoje redove. Gostujući trener Žigić će imati očito slatke brige. Kada tome još dodamo da danas nije nastupio nezamijenjivi i lucidni Hrvoje Falamić, koji je prema našim insajderskim informacijama u Umagu dogovarao nove sponzore za klub te time istaknuo svoje objektivne ambicije za preuzimanje istoga, pred gostima je sjajna budućnost. Kako je kriza prijelazna bolest, tako su u nju upali domaćini na čelu sa trenerom Mariom Amidžićem Mudrim za kojeg ne sumnjamo da će naći rješenje odnosno lijek. No čeka ga težak posao, jer već iduće kolo ide po injekciju na Livanu.
I u konačnici, u miroljubivoj i pitoresknoj Đakovačkoj Satnici domaćini su podijelili bodove protiv La kerova iz Ladimirevaca golom iz penaltika u 95; minuti odnosno minut prije mraka. Prema neprovjerenim informacijama, kod domaćina najbolja, elokventna i govorno verbalno glasna publika, koja je i izborila elver. Domaće momke je možda iznenadio i novoustoličeni gostujući trener Lucić zvan Šilterica koji je promijenio ruski sistem nogometa mog prijatelja bracike Vučka, te implementirao tika-taku koju prakticira na treningu s dva – tri igrača koji treniraju. Domaćem treneru Zdravku Iviću zvanom Frizura je bila i otežavajuća okolnost što nije imao na dispoziciji najboljeg igrača i strijelca Bojanovića.
Podijeli
  •  
  •  
  •