Damir Bičanić okončao bogatu igračku karijeru

Dugogodišnji i proslavljeni hrvatski rukometaš Damir Bičanić, odlučio je nakon bogate karijere, objesiti tenisice o’ klin. Rođeni Vukovarac će tako nakon uspješnih igračkih godina, nastaviti svoj put u rukometu, kao direktor za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama, u PPD Zagrebu, klubu koji je bio posljednja destinacija ovog vrhunskog lijevog vanjskog.

Na danas održanoj konferenciji za medije, novu ulogu Damira Bičanića, predstavio je direktor Zagreba, Vedran Šupuković, a sam Bičanić je rekao:

“Zahvalio bih se klubu što su u meni prepoznali osobu koja će se u novom formatu Lige prvaka baviti s komunikacijom prema krovnoj organizaciji ali i prema drugim klubovima. Također ću biti uključen u komunikaciju i sa SEHA – Gazprom ligom. Malo je čudno završiti karijeru na ovaj način i tome se nisam nadao. Ali život piše čudne priče i tome smo svi svjedoci u protekla dva mjeseca. Iskreno, pomiješani su mi osjećaji jer sam bio profesionalni sportaš od svoje 15 godine. Malo jesam tužan, ali s druge strane ostajem u klubu kojeg volim i bavit ću se s poslom koji je vezan uz sport kojim se bavim cijeli život, tako da sam s te strane iznimno zadovoljan.“

Damirov suigrač iz reprezentativnih dana, njegov Slavonac i naš kapetan Domagoj Duvnjak, poslao je posebnu poruku iz Njemačke:
“Damira znam jako dugo, bio mi je cimer u juniorskoj reprezentaciji, a i obojica dolazimo iz Slavonije. Rado sam igrao s njim, a i moj tata mu je bio trener u Osijeku. Bila mi je čast biti kapetan, prijatelj i kolega sportašu iznimne energije, strasti i ljubavi za rukomet. Trebalo bi puno prostora i vremena da opišem sve drage trenutke koje smo dijelili. Želim mu puno uspjeha na novoj poziciji, sretno Bičko!“

Hvala našem Bičku za doprinos hrvatskom rukometu, pamtit ćemo brojne lijepe i nezaboravne trenutke, a u novoj ulozi, želimo mu puno sreće i uspjeha!

Izvor HRS