Dalićev popis za Euro: Škorić ide, Ivušiću i Uremoviću pretpozivi

Izborni Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo, među odabranima je kapetan Osijeka Mile Škorić, a pretpoziv je dobio i Ivušić koji je objektivno mogao biti i među pozvanima s obzirom na sjajnu sezonu na golu Bijelo plavih, no vratarska se hijerarhija rijetko dira. Filip Uremović se nažalost ozlijedio, no Dalić ističe da će ga čekati do posljednjeg trena, ako se oporavi ići će na Euro.

Oglas

Vratari: Livaković, Kalinić, Sluga

Oglas

Braniči: Vrsaljko, Juranović, Vida, Lovren, Čaleta-Car, Škorić, Barišić, Bradarić, Gvardiol

Oglas

Veza: Brozović, Badelj, Kovačić, Vlašić, Pašalić, Modrić, Ivanušec

Napad: Perišić, Oršić, Rebić, Brekalo, Petković, Kramarić, Budimir

Pretpozivi: Ivušić, Uremović, Pongračić, Moro, Majer, Bašić, Lovrić, Livaja

Što se Slavonaca tiče tu su neupitni Domagoj Vida i Borna Barišić, Škorić se ustalio među Vatrenima, kao i Uremović koji je eto u najgore vrijeme zaradio ozljedu pa je njegov put u London ipak upitan. Ostatak popisa je manje više očekivan, postojao je upitnik tek oko jednog mjesta, Ivanušec je dobio prednost u odnosu na Majera i Moru.

Dalić: Uremović? Bio je na mom popisu, ali dogodila mu se ozljeda. Mora pauzirati, čekat ćemo do kraja tjedna, pokušat ćemo ga osposobiti. Ja ne mogu ići na popis s ozlijeđenim igračima. Ostavit ćemo to otvoreno do 1.6 i konačnog popisa. Uremović igra i desnog bočnog i stopera, sad se dogodila ta ozljeda. Juranović je tu, igra konstantno i dobro. Tražio sam neka druga rješenja i to možda nije bilo dobro. Sad je odluka da desnog bočnog igramo s desnim bočnim. Tu je Mile Škorić koji igra dobro u Osijeku. On je zaslužio svoj poziv.