Dalić: Razmišljam samo o prolasku grupe

Hrvatski reprezentativci vratili su se iz Londona u Rovinj gdje se spremaju za preostala dva susreta u skupini Europskog prvenstva protiv Češke i Škotske. Izbornik Zlatko Dalić je putem aplikacije Zoom održao press konferenciju u kojoj je istaknuo optimizam uoči nastavka Eura.

O Andreju Kramariću i njegovoj ulozi na Wemblayu?

“Ja bih volio vidjeti trenera koji će doći na Wembley i neće dati igračima zadatak u obrani. Andrej je imao u fazi obrane zadatak na desnoj strani zatvoriti Trippera, a u fazi napada je imao punu slobodu. Čim se lopta osvojila, imao je punu slobodu da uđe unutra i na taj način da mu bude što lakše – da sa strane primi loptu, što je on i pokušavao. Zadovoljan sam kako je odigrao fazu obrane, pomogao je Šimi, a u fazi napada uloga mu je bila da uđe u međuprostor, ali to nije lako protiv najboljih igrača. On je po meni odigrao dobro.”

Luka Modrić i Borna Barišić?

“Luka je naš motor koji sve to vuče. Iskustvo je jako bitno, pogotovo na velikim natjecanjima i turnirskim utakmicama. Tu Luka puno znači. Po dolasku u Rovinj Borna je preskočio dva treninga zbog ozljede koju je donio iz Škotske. Nažalost, nije u stanju u kakvom je bio cijelu godinu u svom klubu. Čekamo rezultate magnetske rezonance, službeni nalaz je u pet sati. To je za nas jedan hendikep i peh, pogotovo jer igramo u Škotskoj, na njegovom terenu.”

Drugo mjesto donosi bolji ždrijeb?

“Razmišljam samo o tome da prođemo grupu. A onda slijedi nokaut faza… Mi moramo misliti o sebi, popraviti igru prema naprijed. Neće biti lako ni protiv Škotske i Češke. Ja sam optimist, pa ne mogu biti pesimist nakon Belgije i Engleske.”

Češka?

“Sad moramo ići na pobjedu. Nismo ni protiv Engleza kalkulirali, ali moramo se sad postaviti ofenzivnije pogotovo jer vidimo da štekamo u napadu, da nas je malo u završnici i da nemamo ulazak u prazan prostor i okomitih lopti. Poradit ćemo na tome. Moramo izvući maksimum, treba nam pobjeda.”