Dalić: Broje se samo bodovi!

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije po završetku riječke utakmice s Ciprom i prve kvalifikacijske pobjede na putu prema Kataru.

Broje se samo bodovi

Oglas

“Najvažnije je da smo izvukli tri boda, oni se broje i idemo dalje, ne dozvoliti neki kiks protiv Malte. Nismo uspjeli postići drugi pogodak, koji bi nam donio mirnoću i sigurnost, definitivno smo bili previše u grču. Imali smo kontrolu, dominaciju i posjed, ali premalo smo stvorili dobrih, izglednih situacija, makar smo znali da će Cipar stajati u obrambenom bloku. Ideja je bila pokušavati preko bokova, zato smo stavili visoke igrače – Budimira i Pašalića – u skoku, no centaršutevi nisu bili idealni”

Nedostajalo konkretnosti

Oglas

“Bez drugog pogotka bilo je sve više nesigurnosti, dečki su se bojali da im se ne dogodi nekakav ciparski protunapad, nekakva pogreška koju bi suparnik kaznio. Nedostajalo je konkretnosti. Nismo toliko pali s energijom, uveli smo svježe igrače, ali htio sam odmoriti i Modrića pa nije bilo prigode. Vrsaljko ne može igrati u punom ritmu dvije utakmice zaredom, no moramo ga vratiti u reprezentaciju jer nam je potreban. Ćaleta-Car je djelovao sigurno s Lovrenom u paru, a protiv Malte moramo odmoriti Modrića i Brozovića, to je činjenica i drugačije ćemo se organizirati. Tko god bude igrao, dat će sve od sebe. Na bokove će ući Juranović i Melnjak jer probijati možemo jedino preko bokova. Opet će to biti utakmica u kojoj trebamo biti strpljivi. Ne treba upadati u nervozu, iako nas prati taj grč. Bilo me strah da nam se ne dogodi nekakva Finska, to mi je stalno bilo u glavi”

Mijenjaju se stvari

Oglas

“Nema više laganih utakmica, svi protiv nas igraju zatvoreno. Mijenjaju se stvari u odnosu na Ligu nacija, tamo smo mi bili defenzivniji, a sada moramo probijati zidove kroz posjed lopte. To nam ne ide, nedostaje nam rada i zajedničkog treninga. Moramo se tome prilagoditi, ne možemo sve rješavati individualnom kvalitetom i jednim potezom. Svi se grčevito brane i onda nam se dogodi kao u Sloveniji. Mene brine što ne stvaramo šanse, ni pogodak nismo dali iz izrađene akcije, već iz odbijanaca u polukontri. To nije naša razina”

Najvažniji krajnji cilj

“Mislim da će 21 ili 22 boda biti dovoljno za prvo mjesto. Nije važna dinamika skupljanja bodova, važan je poredak na kraju. Razumijem i kritike, to poštujem, a najvažniji je krajnji cilj. Kako ćemo doći do Katara, nije bitno. Jedan kiks smo napravili, Rusija je osvojila već šest bodova, no u Sloveniji neće biti lako nikome”

Puno potrošnje

“Igrači su svjesni da nisu igrali dobro, a sve bi bilo drugačije da smo realizirali jednu od prve dvije prilike protiv Slovenije i razgoropadili se. Igru moramo popraviti, a puno se mučimo, puno potrošimo”

Rekord Luke Modrića

“Što god da kažem o Luki, malo ću reći”

Izvor HNS

Foto Slobodan Kadić