/Dalibor Bognar trener pleterničkih šampiona
slavija bognar

Dalibor Bognar trener pleterničkih šampiona

Dalibor Bognar trener pleterničkih prvaka najavio nam je početak pripremnog perioda nogometnog kluba Slavija. Pleterničani su nakon prošlogodišnje šampionske sezone imali dosta turbulentan prijelazni rok. Napustilo vas je dosta igrača, kako ste to prebrodili?:

  • Da, napustilo nas je nekoliko vrlo bitnih igrača iz te šampionske momčadi. Tomislav Valentić i Ivan Antunović otišli su u Sesvete, Alen Jelčić i Mario Ergotić vratili su se u matični klub Marsoniju, Duje Tokić otišao je u Njemačku, to je gotovo pola ekipe i još kad se zna da su to bili nositelji igre i udarni napadači smatali smo da će ih biti izuzetno teško nadoknaditi. Ipak mladi igrači koji su ih odmjenili pokazali su da su spremni na visoki nivo izvedbe tako da su uspjeli ponoviti prošlu jesen i obraniti jesenski naslov.

Osvojili ste jesenski naslov, šta očekujete u proljeće?:

  • Sličnog sam razmišlljanja kao i prošle godine. Krećemo u pripremni period bez imperativa ili nekakvog ultimatuma od strane kluba. Mi ćemo se truditi obraniti pole position na startu proljetnog dijela prvenstva no sigurno ne pod svaku cijenu. Pokušat ćemo dati priliku mladim igračima makar žrtvovali prvu poziciju jer ćemo svakako dobiti bolje igrače s više iskustva za budućnost kluba.

Kada krećete spripremama?:

  • Planirani početak je 15.siječnja, nadamo se da ćemo taj dan uistinu početi jer ipak treba voditi i računa o vremenu i ovom svijegu koji je zabijelio čitavu Hrvatsku. Imamo dvoranu u pleterničkoj školi na raspolaganju tako da ćemo i takve situacije prebroditi. Pripreme će biti sigurno naporne, ali ništa drugačije nego sve dosadašnje. Većina igrača je vrlo aktivna na malonogometnim turnirima ili županijskim malonogometnim ligama tako da sam uvjeren da nitko neće doći zapušten na prozivku.

Utakmice u pripremnom periodu?:

  • Standardni protivnici bit će iz bliže okolice – Livada Željezničar, Oriolik, Slavonija, Našk, naši županijski ligaši, a imamo obavezu uzvratiti odlazak u Zagreb i Sesvete našim gostima sa Šivinog turnira Sesvetama i Rudešu tako da ćemo imati dobar repertoar suparnika i vrlo zahtjevne utakmice kako bi se što bolje pripremili.

Prvo kolo vas čeka teška utakmica u Slavonskom Brodu:

  • Sigurno je to jedno od najtežih gostovanja u III.HNL ISTOK. Svjesni smo naše kvalitete, isto tako i njihove, dobro se poznajemo, to je u svakom slučaju derbi jer smo geografski blizu no mi nemamo tamo šta izgubiti. Svakako je imperativ na njima jer igraju pred svojom publikom, moraju nas pobijediti ako misle uhvatiti priključak vrhu, a prvo kolo je uvijek specifično jer je teško procijeniti tko se kako pripremio i u kakvom psihofizičkom stanju dočekuje prvu utakmicu tako da je sve moguće.

Planirate li se pojačati?:

  • Bit će diosta zanimljivo pratiti po prvi puta otvoren zimski prijelazni rok. Ja se iskreno nadam da se u našem klubu neće dogoditi ništa senzacionalno niti po pitanju odlazaka niti po pitanju dolazaka. Razgovora oko oba smjera ima no mislim da ćemo ostati nepromijenjeni jer svi igrači su svjesni da rade i igraju u stabilnom klubu i da u ova vremena teško mogu do boljega, ali u dogovoru s klubom imaju svakako priliku otići putem naših bivših igrača Valentića i Antunovića. Osobno sam zadovoljan s postojećim kadrom i u njemu vidim potencijalna pojačanja u liku mladih neafirmiranih igrača kojima ćemo pomoći da što bolje sazriju i tako svojim igrama vrate uloženo vrijeme, trud i sredstva.

Za kraj:

  • Želim svim svojim igračima, ljudima u svom klubu, ali i svim ostalim sportskim zaljubljenicima te čitateljima Sportala lijepu i sadržajnu 2016.godinu, sportašima naravno što manje povreda i što više sportskog uspjeha.
Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.