/Đakovo zadivilo svijet odbojke na pijesku DRUGI TURNIR PRVENSTVA HRVATSKE
Screenshot_20190803-223802_Facebook

Đakovo zadivilo svijet odbojke na pijesku DRUGI TURNIR PRVENSTVA HRVATSKE

Drugi po redu turnir Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku pripao je gradu Đakovu, koji je sjajnim gostoprimstvom osvojio sve sudionike natjecanja i nadmašio sva očekivanja od samog početka.

Od 2. do 4. kolovoza, rekordnih 18 parova u muškoj i ženskoj konkurenciji odmjerilo je snage na terenima gradskih bazena u Đakovu. Prvog dana u kvalifikacijskom dijelu, šest je parova iz obje konkurencije izborilo plasman u glavni turnir, pridruživši se ostalim šest nositeljskim ekipama.

O jačini đakovačkog turnira najbolje govori podatak da su se od natjecanja oprostili, već u kvalifikacijama, hrvatski reprezentativci Ivan Raič i Vedrana Jakšetić, te poznato lice hrvatske odbojke na pijesku – Josip Pribanić.

U muškoj konkurenciji najveće iznenađenje glavnog turnira, ozljeda je višestrukog prvaka Hrvatske, Filipa Silića, koji je zbog bolova u koljenu morao otkazati nastup na korak do polufinala.

Unatoč ozljedi ponajboljeg igrača Hrvatske u odbojci na pijesku, sjajne predstave pružio je reprezentativni par Petar Đirlić i Ivan Zeljković, te kapetan hrvatske reprezentacije, Tsimafei Zhukouski u tandemu s bratom Yegorom.

Osim hrvatskih reprezentativaca, turnir u Đakovu privukao je i velika imena srpske odbojke na pijesku, Aleksandra Gavrilova, Damjana Pusonjića i Vukašina Rajkovića, te Natašu Savović i Ninu Škarić, koji su sa stopostotnim učinkom izborili polufinala.

Sutrašnje polufinale izborili su i finalisti sa Pašmana, Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika, Davor Bogdanović i Nikola Ščerbakov te neumoran dvojac Đirlić / Zeljković.

Kod žena polufinale su izborile višestruke prvakinje Hrvatske, sjajne Sara Radanović i Valentina Vrbanc, Lucija Krivić i Iva Poljičak te Mirna Bečić i Erika Drviš.

Velika podrška suorganizatora, grada Đakovo i OK Đakovo, te generalnog pokrovitelja turnira HEP i Kviki, službenih grickalica odbojke na pijesku omogućili su još jedno uspješno otvorenje Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku.

Natjecanje se nastavlja sutra s polufinalnim i finalnim susretima, uz izravan prijenos utakmica za 3. mjesto i finala na Sportskoj TV, s početkom u 17 sati

Podijeli
  •  
  •  
  •