Đakovčanke ipak nisu uspjele izboriti promociju u viši rang, Retfala ostaje sudionik elitne lige

Odigran je i drugi turnir 2. hrvatske lige u odbojci na pijesku za seniorke. Nakon prvog turnira koji se održao u Velikoj Gorici, domaćin ovog vikenda bili su ponajbolji tereni u državi, oni u Đakovu. 

Oglas

Na domaćem terenu odbojkašice KOP Đakova su bile u igri za veliki uspjeh: plasman u viši rang natjecanja. S trećeg mjesta su Đakovčanke krenule u ovo natjecanje te su djelovale vrlo spremne upravo za taj uspjeh. No, nisu ni protivnice ovoga vikenda bile bezazlene te su ipak đakovačke pjeskašice ostale na 3. mjestu ukupnog poretka. Prvo mjesto rezervirano je za odbojkašice OOK Fažana, koje nisu izgubile nijednu utakmicu te su vrlo uvjerljivo osvojile naslov prvakinja 2. lige. Drugo mjesto je ipak pripalo odbojkašicama KOP Tur iz Velike Gorice, a upravo to mjesto na tablici je rezervirano za kvalifikacijski susret za plasman u prvu ligu.

Oglas

U kvalifikacijskom susretu za popunu 1. hrvatske lige, odbojkašice Tura su zaigrale protiv KOP Retfala, a koje su bile pretposljednje u 1. ligi. Prvi susret za Retfalu igrale su Rea Rajndl i Inga Rukovanjski te su vrlo sigurno svladale Milu Lukić i Miu Ninčević 2:0 (21:14, 21:15). U drugom susretu bilo je puno napetije. Za Retfalu su nastupile Maria Lovrić i Lucija Mandić, dok su za Tur igrale Ema Ivanković i Josipa Vujević. Nakon odličnog susreta slavile su ipak odbojkašice Retfale 2:0 (27:25, 26:24) te će se i nagodinu elitni rang odbojke na pijesku igrati u Osijeku.

Oglas