Đakovčanin Vedran Mašić prvak Hrvatske u para karateu

12. Kup Osijek održan je u Gradskom vrtu u Osijeku ove subote 19. studenog. U sklopu turnira održano je i Prvenstvo Hrvatske u para karateu, a Đakovčanin Vedran Mašić je u Kategoriji K40 postao prvak Hrvatske!
Jednodnevni turnir okupio je 749 natjecatelja iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine iz 76 klubova, a za hrvatske karatiste ovo je bio prvi izborni turnir za nastup na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koji će 2023. godine biti održan na Cipru.
Odlična vijest dolazi iz Hrvatskog karate savez koji je uz ekipno Prvenstvo Hrvatske za uzrast mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora Karate klubu Đakovo dodijelio i organizaciju Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije. Oba turnir na rasporedu su 17. i 18. prosinca ove godine te predstavljaju završetak karate sezone. Franjo Mandarić, predsjednik Karate kluba Đakovo, s Davorom Cipekom, predsjednikom Hrvatskog karate saveza, održao je radni sastanak na temu predstojećih turnira. Svoj dolazak je, uz brojne druge uzvanike, najavila i legenda karate sporta Enver Idrizi.