/Đakovčanin Darko Beljan trenersku karijeru gradi u Millwallu JOŠ JEDAN SLAVONAC NA OTOKU
Millwall7

Đakovčanin Darko Beljan trenersku karijeru gradi u Millwallu JOŠ JEDAN SLAVONAC NA OTOKU

Kada u Google Maps tražilicu upišete adresu Zampa Road, South East London i pokrenete navigaciju, ona će vas odvesti na kultno mjesto zvano The Den. Gorljivim pratiteljima engleskog nogometa mjesto je kultno iz jednog razloga – adresa je to nogometnog kluba Millwall F.C. čija je popularnost u britanskoj kulturi popularna od davnih vremena. Svjedoče tome i brojna spominjanja Millwalla u britanskim televizijskim uspješnicama, a među općom populacijom Millwall je zbog svojih žustrih i “ponekad” nasilnih navijača na Otoku poznat kao najopasniji klub.

Točnije rečeno, klub klošara i huligana. Osim što će vas navigacija odvesti na kultni stadion, na istoj adresi od nedavno stanuje jedan Đakovčanin. Ime mu je Darko Beljan, a poznat je dobrom dijelu pokrajine Tachira u Venezueli gdje je svojedobno nastupajući za Deportivo Tachiru držao konce veznog reda spomenutog kluba svima nam poznate južnoameričke države. Legenda kaže da je i sam Hugo Chavez te 2009. godine zajedno s tadašnjim pomoćnikom Nicolasom Madurom prisustvovao Darkovom predstavljanju, ali je sukladno slobodama u toj državi, fotoreporterima bio zabranjen dolazak u press centar stadiona Polideportivo de Pueblo Novo… Stoga, s tog događaja nema dokumentirane fotografije, a vremena Otona Ivekovića da to prenese na platno su daleko iza nas.

S obzirom da nas je navigacija odvela na kultni The Den, tamo nas je dočekao Darko te smo se malo detaljnije upoznali s ovim zanimljivim momkom koji svoj kruh zarađuje upravo u kultnom Millwallu.

mfc

Odakle Darko na ovoj londonskoj adresi? Iskreno, upisujući adresu u navigaciju nismo očekivali jednog Slavonca…

Sve je započelo na nagovor bivšeg suigrača iz Orašja. On me naime nagovorio i potaknuo da s njim krenem put Londona u Pro Direct akademiju koja nudi veće mogućnosti i napredak mladim i neafirmiranim trenerima. S obzirom da sam nakon prekida igračke karijere jedan period proveo u nogometnoj školi HNK Đakovo Croatia i da se dugoročno vidim u tom području, odlučio sam pristati na izazov. Izazov je postao još veći nakon što je kolega zbog privatnih obaveza morao otkazati svoj odlazak na akademiju, te sam se zapravo u Londonu našao potpuno sam u novom okruženju. Nakon 4 mjeseca, mog voditelja u akademiji pozvao je Millwall i on je odlučio povesti i mene i tako je moja luda priča na Otoku dobila nastavak – za Sportalo je ispričao Darko Beljan

Nekoliko brzopoteznih pitanja za kraj:

El clasico ili Superclasico?

Boca – River

Ronaldinho ili Zidane?

Tko je Zidane?

Stadion ili Petica?

SPORTALO!

Foto Darko Beljan

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.