Đakovčani s istim ambicijama u nastavak prvenstva

Među prvima koji su započeli zimske pripreme su nogometaši Đakovo Croatie koji su u utorak 11. siječnja odradili prozivku i prvi ovogodišnji trening. Treneru Igoru Tothu na prvoj se prozivci odazvalo 18 igrača koji su na pomoćnom terenu Stadiona Croatia 1971. odigrali međusobnu utakmicu dva puta po 30 minuta. Neki su od igrača propustili prvi trening, što zbog bolesti, što zbog poslovnih/akademskih obveza. Uz trenera Totha i njegove pomoćnike, Stjepana Boškovića i Ivana Petrovića, momke je na početku treninga pozdravio i predsjednik kluba Ivan Mikulić koji ih je pozvao na redovno treniranje i predani rad ističući da je to siguran recept za pozitivan rezultat. Napomenuo je da su i ambicije kluba i dalje biti u samo vrhu 3. HNL Istok.

Oglas

Za sada u momčadi Đakovo Croatie nema odlazaka, ali je potvrđen i jedan dolazak, a iz kluba ne odbacuju mogućnost još kojeg pojačanja. Pojačanje koje bi taj status svakako trebalo opravdati je Stjepan Kovačić, dojučerašnji igrač Borinaca iz Jarmine, jesenskog prvaka MŽNL Osijek-Vinkovci. Kovačić je krilni napadač rođen 1994. godine, a u jesenskom je dijelu prvenstva postigao 19 pogodaka čime je vodeći strijelac lige. Na prvom treningu pojavio se i oporavljenik Duje Batinić, branič koji je propustio jesensku polusezonu zbog ozljede.

Oglas

Dogovoreno je šest pripremnih susreta, a prvi će biti 25. siječnja protiv drugoligaša iz Bijeloga Brda. Đakovčani će pripremne utakmice igrati i protiv Darde, satničke Mladosti, Višnjevca i Fruškogorca iz Iloka.
Do prve će utakmice Đakovčani trenirati na Stadionu Croatije 1971, a za sutra je predviđen trening u balonu na igralištu s umjetnom travom kod Gradskoga bazena.