/Đakovčani peti na “Belgrade Handball Challengeru” KADETI RUKOMETNOG KLUBA ĐAKOVO SUDJELOVALI NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U BEOGRADU
đakovo kadeti rukomet

Đakovčani peti na “Belgrade Handball Challengeru” KADETI RUKOMETNOG KLUBA ĐAKOVO SUDJELOVALI NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U BEOGRADU

Đakovčani peti na “Belgrade Handball Challengeru”.

Kadetska momčad Rukometnog kluba Đakovo od 18. do 22. kolovoza nastupila je na međunarodnom kadetskom rukometnom turniru „Belgrade Handball Challenger“ u Beogradu. U konkurenciji 16 klubova, podijeljenih u četiri grupe, Đakovčani su na kraju zauzeli peto mjesto.

U grupi su mladi đakovački rukometaši ostvarili dvije pobjede: protiv grčkoga Asterasa 18:6 i Požarevca 15:12 i doživjeli jedan poraz od Rakovice 19:15. Kao drugoplasirana momčad Đakovčani su igrali utakmicu za ulazak u polufinale, međutim poraz od Smedereva (19:16) odveo ih je u borbu za plasman od petoga do osmoga mjesta.

U dvije dodatne utakmice Đakovčani su bili bolji od kosovske momčadi Mokre Gore rezultatom 21:13 i Nikšića 2014 s 22:19. Na kraju igrači trenera Mladena Rajkovića osvojili su peto mjesto. Uz Đakovčane na turniru je nastupio i zagrebački Medveščak koji je na kraju zauzeo sedmo mjesto. Naslov pobjednika pripao je mladim rukometašima Rakovice, drugoplasirani su igrači Novoga Beograda. Treće mjesto pripalo je Smederevu, a četvrto Lavovima iz Bačke Palanke.

Po povratku kućama, trener Mladen Rajković kratko je komentirao nastup u Beogradu: „Turnir u Beogradu je odlično organiziran na kojemu su moji igrači mogli vidjeti gdje su u odnosu na igrače iz Srbije, Crne Gore, Kosova i Grčke. Igralo se u šest beogradskih dvorana, a mi smo u polufinalu imali tu nesreću da smo se križali s momčadi rakovice koja je kasnije postala i pobjednik turnira. Odigrali smo šest utakmica, upisali četiri pobjede i doživjeli dva poraza čime sam osobno zadovoljan jer smo i prije puta rekli da nam rezultat nije najvažniji. Naši mladi igrači stekli su bogato iskustvo, a to je u ovom trenutku najvažnije. Moram pohvaliti sve igrače koji su na svakoj utakmici davali sve od sebe, ali i za primjereno vladanje tijekom cijeloga turnira. Šteta što ovako dobro organiziranih turnira nema više jer ovaj beogradski je primjer odlično organiziranoga turnira, zaključio je Rajković.

Izvor djakovo.hr Autor Miro Šola

 

Za RK Đakovo nastupili su:Jakov Bešlić, Patrick Ćurić, Mario Goluža, Dino Goluža, Filip Jakšić, Mislav Kapetan, Luka Kelić, Luka Kostić, Roko Mandarić, Dario Novoselović, Grgo Penava, Boris Šestak, Antonio Škegro, David Vladić, Renato Kovačević. Trener: Mladen Rajković.

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.