Đakovčani nisu uspjeli osigurati Prvu ligu

Nakon dvije uvodne pobjede u srijedu i petak, đakovački košarkaši ipak nisu uspjeli osigurati prvoligaški status i dokopati se višeg ranga. Nakon petodnevnog kvalifikacijskog turnira koji se igrao u Đakovu i deset odigranih utakmica, plasman su izborili Mladost i Stoja.

Oglas

Zagrebačka je Mladost na turniru bila maksimalna, ostvarili su pobjede u sve četiri utakmice. Puljanima su pak bile dovoljne i njih dvije, a ključna je bila upravo nedjeljna kada su u posljednjem kolu porazili Đakovčane. Đakovčani su mogli izgubiti sa sedam razlike i postati prvoligaši, ali to se nažalost nije dogodilo jer su Puljani slavili s 74:61. Iako su Puljani konstantno vodili, čak i 14 poena razlike, u 36. minuti situacija je djelovala obećavajuće jer je semafor pokazivao 59:62, ali potom koš kao da je bio uklet za domaću petorku do kraja dvoboja. Istra je tako dobila košarkaškoga prvoligaša, a Slavonija i Baranja morat će pričekati neku novu priliku.

Oglas

Konačni poredak:

Oglas

1. MLADOST 4:0
2. STOJA 2:2 ( +6 )
3. DIADORA 2:2 ( -1 )
4. ĐAKOVO 2:2 ( – 5 )
5. PODRAVAC 0:4

Pobjednik đakovačkih kvalifikacija su košarkaški Mladosti iz Zagreba, a njima je pobjednički pehar na kraju natjecanja uručio Dražen Orešković, povjerenik natjecanja. Košarkaškom klubu Đakovo čestitke za odličnu organizaciju, pravu košarkašku atmosferu i pet dana kvalitetne košarke.