Čudesan preokret Plamena za vrh Premijer lige!

Kakva košarkaška predstava u požeškom Grabriku! Za sladokusce! A uz to završena happy endom za domaće košarkašice koje su slavljem nakon produžetaka zauzele vrh Premijer ženske lige!

Oglas

PLAMEN – RAGUSA 89:84 (9:24, 17;19, 20:13, 30:20, 13:8)

Oglas

Plamen: Ivezić 19, Bašić 3, Kešljević 10, Kapinga 24, Podrug 17, Benić, Bunčić, Maričević, Le. Hrmić, La. Hrmić 16, Berger, Miškulin

Oglas

Ragusa: Stojanović 17, Miloglav 19, Putica 4, Todorić 20, Vrsaljko 12, Čagalj, Kujundžić 2, Majstorović 2, Pavić 8, Ivanišević

Konačno je ženska košarka u Grabrik privukla publiku, a što je još važnije konačno je ta publika i pomogla Plamenu kada je trebalo i uključila se u utakmicu. Krenulo je, da budemo blagi, užasno. Sve što su pokušale bilo u napadu bilo u obrani bilo je krivo, a posebno se po lošem isticala inače najbolja – La Mama. Bila je svagdje samo ne tamo gdje treba biti – pod košem. Čak je pucala i trice u prvoj četvrtini. Jasno da ekipa poput Raguse to nemilosrdno kažnjava, Vrsaljko je u prvom poluvremenu za Kongoanku odradila malu školu košarke, a prednost Gosparki je samo rasla i rasla. Kada je u drugoj četvrtini otišla do 20 poena nije u dvorani bilo nikoga tko vjeruje da je moguć rasplet kakav se na kraju dogodio. Na 3 minute prije kraja treće četvrtine gošće s krajnjeg juga su i dalje imale veliku, dvoznamenkastu prednost, a kada su u završnici požeške košarkašice smanjile na -10 probudila se nada.

U međuvremenu se do tada najbolja gostujuća igračica Ana Vrsaljko opteretila osobnim greškama, trica Lane Hrmić i dolazak na samo šest poena zaostatka do kraja je razbudio tribine i samu ekipu, to je nekako bio i ključ da se konačno probudi La Mama i preokret više nije izgledao kao nemoguća misija. Došle su domaće na samo dva poena minusa, a onda nekoliko propusta u obrani koje Iva Todorić koristi i u zadnjih 5 minuta Ragusa kreće sa velikih 59:70. I tada kreće show, Plamene se ne predaju, još jednom kreću u lov na Dubrovkinje Ivezić, La Mama, Hrmić, Kešljević… Gošće ne znaju tko će ih napasti, prednost se topi a nervoza raste, Vrsaljko minutu i pol prije kraja mora van zbog 5 osobnih, slijedi i tehnička i Plamene imaju +2 i napad, no tada griješi Ivezić, Todorić ponovno vraća prednost na stranu Raguse i Plamene imaju 8 sekundi za zadnji napad, a njega velemajstorski rješava Emilija Podrug koja je oduševila s nekoliko vanserijekih poteza. Nakon zaostatka od 20 poena Plamene su stigle do produžetka, u njemu dva puta bile u minusu, ali ovo jednostavno nisu mogle izgubiti!

Strašna pobjeda Plamena, oscilirale su od užasa do perfekcije i nazad. Nekoliko puta! Ali i pokazale karakter i kvalitetu, ne vrijedi puno karakter ako nema kvalitete, često niti kvaliteta bez karaktera. Ovom pobjedom požeške košarkašice su ostale same na vrhu Premijer lige s 15 pobjeda, sve imaju u svojim rukama kada je u pitanju borba za najbolju poziciju uoči doigravanja. Ako je suditi po večerašnjem dvoboju ovo je izvjesno finale doigravanja, ako tako bude ovo je i najbolja moguća pozivnica da se SD Tomislav Pirc još bolje napuni, da navijanje bude još bolje, a cure na terenu dat će svoj maksimum kao i u svakoj dosadašnjoj partiji.