/Croatia Velimirovac uvjerljiva u 2. ŽNL Našice ISKRICA U STOPU PRATI CROATIU, MARTIN JE NOVIM PORAZOM OSTAO DEBELO POSLJEDNJI
croatia velimirovac

Croatia Velimirovac uvjerljiva u 2. ŽNL Našice ISKRICA U STOPU PRATI CROATIU, MARTIN JE NOVIM PORAZOM OSTAO DEBELO POSLJEDNJI

U nedjelju je nastavljena 2. ŽNL skupina Našice. 14. kolo ponudilo je zanimljive parove ali i postignute rezultate.

Valja na početku izdvojiti vodeći dvojac, Croatiju iz Velimirovca koja je, barem rezultatski, lakše od očekivanog elegantno prošla neugodno gostovanje u Poganovcima kod istoimenog domaćina zabivši im 4 gola. Momčad Poganovaca nije uspjela zabiti ni počasni pogodak pa je konačan rezultat 0:4 potpuno zasluženo otišao na stranu jesenskog prvaka.

Prvi pratitelj Iskrica iz Šaptinovaca pobijedila je solidni Zoljan minimalno 1:0. Teže od očekivanog ali zbrajaju se tri boda što je najvažnije za nastavak lova na prvo mjesto. Motičina je na domaćem travnjaku deklasirala Omladinca iz Nize zabivši im pola tuceta dok je sličnu sudbinu doživio i Omladinac iz Vukojevaca koji je na gostovanju kod Lile izgubio sa visokih 4:0. Istim rezultatom je Seljak iz Koške doma pobijedio Martin dok je Željezničar iz Markovca Našičkog sa minimalnih 1:0 pobijedio Brezik. Gostujuću pobjedu ostvarila je i Mladost iz Stipanovaca pobijedivši Polet u Bokšiću rezultatom 0:2.

Vodeći dvojac vodit će bespoštednu borbu za naslov prvaka koji osigurava dodatne kvalifikacije sa prvakom 2.ŽNL Đakovo, za ulazak u 1.županijsku nogometnu ligu Osječko –baranjsku. Možda i zanimljivije će biti nadmetanje u donjem dijelu ljestvice za ostanak jer osim posljednjeg mjesta koje sigurno vodi u najniži rang natjecanja, pretposljednji a možda i 12. na tablici vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak pošto je IO NS Našice donio odluku da drugoplasirani iz Lige NS Našice razigrava za mjesto u 2.ŽNL. U najnezavidnijem položaju je Martin koji je praktički otpisan, a drugog putnika tražit će se između posljednja 4 kluba. Ovisno o plasmanu predstavnika u 1. ŽNL Osječko-baranjskoj, FEŠK-a iz Feričanaca i NK Đurđenovca određivat će se sudbina 13. odnosno 12. na ljestvici. Kako su trenutno obje momčadi iz višeg razreda u relativno sigurnoj zoni bojazni i poremećaja u plasmanu ne bi trebalo biti. Međutim, proljetni dio sezone tek je počeo i sigurno je da neke očekuje jako neizvjesna sezona!

 

Rezultati 14.kolo, 2.ŽNL Našice

 

Šaptinovci:                          Iskrica –  Zoljan        1:0

Donja Motičina:                 Motičina  –  Omladinac (N)    6:0

Markovac Našički              Željezničar –  Brezik  1:0

Poganovci                           Poganovci  –  Croatia  0:4

Bokšić                                  Polet  –  Mladost (S)    0:2

Lila                                       Lila  –  Omladinac (V)    4:0

Koška                                   Seljak  –  Martin    4:0

našice tablica 2 žnl

 

Podijeli
  •  
  •  
  •