Crno Petrovo za “Oženjene” u Podgrađu

Dugogodišnja tradicija koja nije prekinuta niti za vrijeme Domovinskog rata kada se igralo u Vinkovcima, nastavljena je i proteklog ponedjeljka kada su u Podgrađu nogometno umijeće odmjerili oženjeni i neoženjeni igrači i članovi NK Podgrađe.

Oglas

OŽENJENI – NEOŽENJENI 1:7

Oglas

Strijelci: Pripužić, Hrvojević, Tomić, Pastor 2, Grgić 2 za neoženjene, Braščaković za oženjene.

Oglas

Na odličnom travnjaku ovog ambicioznog i lijepo organiziranog županijskog trećeligaša vodila se bespoštedna borba u kojoj je na kraju presudila bolja tjelesna pripremljenost onih koji su još uvijek u potrazi za svojim boljim polovicama. Dobro su se oženjeni držali na terenu, imali su pomalo i sreće što se VAR sustav pokvario pa su neke dvojbene situacije otišle na njihovu stranu iako je suđenje bilo na visokoj razini. Na visokoj razini bio je i vratar neoženjenih Stipa Badrov koji je nekoliko puta spašavao svoju momčad, a u drugom je dijelu obranio i kazneni udarac.

Tradicija koja traje od 1964. godine zaista je za svaku pohvalu, puno ljudi je godinama radilo na održavanju, a iz ovogodišnjeg izdanja moramo istaknuti one najstarije, one koji unatoč već ozbiljnim godinama nemaju problem istrčati na teren i boriti se za pobjedu, i što je još važnije čuvanje tradicije: Mato Šimunić 60, Martin Šimunić 61, Mato Mesić 65 i najstariji sudionik ovog tradicionalnog dvoboja Ivo Đulabić koji igra iako je na leđima već 69 godina!

S obzirom da je susret završen uvjerljivom pobjedom momaka koji još nisu stali pred oltar, oni s prstenom na ruci pozivaju djevojke da “love” mladiće i tako njihovu momčad pojačaju odnosno pomlade za sljedeću godinu. Što se NK Podgrađe tiče, vrijedni predsjednik Mirko Šimunić uz svesrdnu pomoć svojih sumještana, ali i načelnika Općine Nijemci Vjekoslava Belajevića koji je i igrač Podgrađa, pokušava se podići rad kluba iz godine u godinu na višu razinu što im za sada zaista ide jako dobro.