Članovi organizacijskog odbora za proslavu 50 godina NK Croatia Mihaljevci posjetili Opus Arenu na utakmici Osijek – Istra

MIHALJEVCI / OSIJEK – U sklopu priprema za obilježavanje pola stoljeća nogometnog kluba Croatia Mihaljevci, članovi odbora za proslavu ove obljetnice kojima se pridružio i glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović posjetili su u subotu. 20. travnja 2024, najmoderniji nogometni stadion u Hrvatskoj Opus Arenu u Osijeku.

Nakon susreta sa predstavnicima NK Osijek, treneru Zoranu Zekiću i njegovom pomoćniku Ivi Smoji uručene su pozivnice za proslavu 50 godina osnutka kluba Croatia, koja će se održati u četvrtak, 30. 05. 2024 u Mihaljevcima. Ova trinaestočlana ekipa koju čine vjerni štovatelji nogometa, imala je čast da joj gostoprimstvo u svojim stadionskim prostorijama Opus Arene, iskaže građevinska tvrtka „SIRRAH – PROJEKT“ Osijek.

To je ona projektantska kuća, koja je osmislila, projektirala i vršila brižan nadzor u izgradnji Opus Arene i koja je upravo za ovaj projekt dobila prestižnu nagradu „KOLOS“ za izvrsnost u graditeljstvu . Nagrada je uručena Damiru Vujčiću, direktoru i suvlasniku tvrtke Sirrah – Projekt, koji je sa svojim partnerom Tvrtkom Salitrežićem, punih trideset godina, marljivo prihvaćao i rješavao suvremeno- najprestižnije projekte u modernom graditeljstvu.

Damir Vujčić, čija je majka rođena u Mihaljevcima u obitelji Adžić, svoje predškolsko djetinjstvo proveo je u tom malom selu i zajedno sa osnivačima NK Croatia Mihaljevci, trčkarao po grbavom još neuređenom pašnjaku koji se zvao selski nogometni stadion.

Dok su gosti iz Požege uživali u razgledavanju i stručnom komentaru magistra Damira Vujčića o tehničkom savršenstvu Opus Arene, uz veliku bubnjavu i navijanje Kohorte koja je obilježavala 36 godina postojanjana teren su istrčale nogometne ekipe Osijeka i Istre 1961 i dvoboj je počeo. Požežani su se udobno smjestili u sektoru  domaćina SIRRAH-PROJEKTA te uz prigodno čašćenje pratili utakmicu, koja se nažalost za Osijek nije dobro završila jer je Istra pobijedila rezultatom 1:2.

Ugošćujući mihaljevačke nogometaše u Opus Areni, Damir Vujčić se prisjetio svog djetinjstva a gosti su mu uručili prigodne poklone koji krase Požeštinu: suvenire NK Croatia, sliku “ Požega“ akademske slikarice Anite Grbavac Jakobović i tamburu- prim majstorski ručni rad Vinka Kovačevića iz Mihaljevaca, koji zbog izbivanja izvan granica RH, nije mogao na njoj osobno zasvirati u Opus Areni. (Požeški sportski savez)