Cibalia ponovno oštećena: “Otete bodove nitko nam ne može vratiti…”

Nogometaši Cibalije danas su u Sigetu gostovali kod Tim kabel Dubrave i doživjeli novi poraz, ponovno uz duboko umočene prste sudačke trojke. Imala je Cibalia vodstvo 2:1 na odmoru, a onda u nastavku to prosula i ostala bez bodova. Preokret Dubrave krenuo je nakon u najmanju ruku dvojbenog, iako smo bliže konstataciji – nepostojećeg penala. Prije pobjedničkog pogotka domaćina na sredini terena nije sviran očigledan prekršaj Dubrave, a istine radi, valja reći da je kod vodećeg pogotka Cibalije isto tako bilo elemenata za prekršaj u napadu. No, čitavo drugo poluvrijeme proteklo je u sudačkom potpomaganju domaćina pa ne čudi bijes iz Vinkovaca. Nakon “onog” protiv Sesveta u Genscherovoj su s pravom ljuti i osjetljivi, a odmah po završetku utakmice predsjednica Dea Lasić objavila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Oglas

HNK Cibalia Vinkovci ovim putem izražava svoje ogorčenje i nezadovoljstvo suđenjem utakmica u gostima, te sudačkim odlukama kojima je direktno odlučen konačni rezultat utakmice.

Oglas

Nakon utakmice u Sesvetama i katastrofalnog suđenja na istoj, u režiji suca Vedrana Jelenčića, mislili smo da se takvo suđenje više neće ponoviti, ne samo nama, nego i ostalim klubovima Druge HNL.

Oglas

Danas smo doživjeli sličnu arbitražu kao i u Sesvetama, kod rezultata 1:2, sudac utakmice, Ante Terzić dosudio je iz samo njemu poznatih razloga kazneni udarac za domaćina, te je svojom odlukom usmjerio daljnji tijek utakmice.

Osim dosuđenog kaznenog udarca, najbolji pokazatelj njegovog nesnalaženja na terenu za igru je to što ga je lopta tri puta pogodila sasvim slučajno, kad je naša momčad išla u kontru.

Da ne nabrajamo bezbroj izmišljenih prekršaja, neposredno prije dosuđenog kaznenog udarca bila je i situacija u domaćem kaznenom prostoru gdje je naš igrač srušen, ali se sudac nije oglasio.

Molimo Povjerenika za suce i suđenje Druge HNL, da pozorno promotri snimku ove utakmice, te se i sam uvjeri u naše navode, jer suđenje je bilo sve osim „fer i korektno“.

HNK Cibalia Vinkovci će se i službeno obratiti HNS-u i Predsjedniku Komisije nogometnih sudaca, te zatražiti donošenje odluka i poteza kojima će se osigurati ravnopravan sudački tretman svih sudionika Druge HNL.

Nama izgubljene tj. otete bodove nitko ne može vratiti, ali molimo da se određuju suci koji su stručni, kvalitetni, nepristrani, kako bi o konačnom poretku Druge HNL odlučivali rad i kvaliteta, a ne suci.