Cibalia: Odgovornost je na Županijskom nogometnom savezu

Jučer je iz Vinkovaca stigla prilično nevjerojatna informacija kako je Cibalia ostala bez nastupa u Hrvatskom nogometnom kupu jer nije krenula u natjecanje na županijskoj razini, dok je na nacionalnoj ostala bez koeficijenta koji je vodi u njega. Puno je upitnika oko ove priče, a danas se Klub oglasio priopćenjem u kojem odgovornost za ovaj propust pripisuje Županijskom nogometnom savezu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nažalost, zbog previda u Županijskom nogometnom savezu Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatski nogometni klub Cibalia š.d.d. u natjecateljskoj sezoni 2024./2025. ostao bez prava nastupa u Hrvatskom nogometnom kupu.

Naime, Hrvatski nogometni savez dana 15.6.2023. službenim kanalima obavijestio je ŽNS VSŽ o činjenici kako Cibalia mora krenuti u kup-sustav od najniže razine, no ta informacija nikada nije stigla u klub!

Ovakvim spletom okolnosti, u kojima Cibalia nije sudjelovala, Klub je definitivno oštećen, kao i neosnovanim medijskim napisima gdje se imputira kako “Možda je obavijest o tome i stigla, no u Genscherovoj 10b su poznati po tome što ne otvaraju mailove.”

Ovakve zlonamjerne konstrukcije kojima se klub sustavno napada mjesecima pa čak i godinama, definitivno neće donijeti ništa dobro Cibaliji te će Klub biti prisiljen poduzeti određene pravne korake kako bi se zaštitili interesi igrača, radne zajednice, navijača i dioničara.

Damir Mustapić
Predsjednik HNK Cibalia š.d.d