Cibalia i Dubrava iz jedanaesteraca do finala Ruščice

Nogometni klub Posavac iz Ruščice već 31. godinu u nizu organizira turnir u sjećanje na Zvonka Mikolčevića, prvog poginulog branitelja iz ovog kraja Slavonije, a posljednjih godina turnir izrasta u zaista prvoklasan sportski događaj sa iznimno jakim sudionicima, ove godine tu su tri drugoligaša i trećeligaš Marsonia.

Oglas

U polufinalnom danu o pobjednicima su odlučivali udarci s bijele točke, ne u klasičnom raspucavanju nego u igri. Marsonia je u prvom polufinalu povela preko Igora Prijića koji je u svom debiju pokazao zašto je doveden, nakon što je najveći dio posla odradio Silvio Mihić, Prijić je poentirao prizemnim udarcem sa 13-14 metara. Nakon toga Cibalia je preuzela potpunu inicijativu, došla do poravnanja nakon lijepe akcije po desnoj strani, da bi do kraja Nebeskoplavi iskoristili dvije prilike s bijele točke nakon dva klasična jedanaesterca. Trener Cibalije Tomislav Radotić dao je po 45 minuta svim igračima, dok se Špehar odlučio na više izmjena pa niti na jednoj strani nije bilo najjače momčadi, pa tako nismo vidjeli ni intrigantni tandem Mahmutović – Prijić, dok je stasiti BiH nogometaš proveo 15ak minuta sa Blatančićem, i to je djelovalo dosta zanimljivo iako je na suprotnoj strani bila objektivno kvalitetnija momčad.

Oglas

Oglas

U drugom polufinalu snage su odmjerili drugoligaši Vukovar i Dubrava. Trener Dubrave Damir Milinović je najduže držao prvu momčad na terenu, radio je izmjene tek u drugom poluvrmemenu, dok je Bojko podijelio momčad u dva dijela od kojih je svaka odradila po poluvrijeme. I pokazao je Vukovar da će biti ozbiljna momčad i u 2. HNL, kada se isprofilira prvih 11, kada na terenu bude najbolji igrač prošlosezonske 3. HNL Robin koji je ovaj put bio na tribinama, imat će Vukovarci što reći. S druge strane Dubrava je zaista odlična momčad, već sad odlično posložena, iznimno brze i snažne defanzive s dva tamnoputa igrača koji djeluju – prvoligaški. Imat će i momčad iz Dubrave puno dobroga pokazati u 2. HNL. Odluka o pobjedniku pala je nakon 20ak minuta igre kada je pogriješio Robiana koji je igrao rukom na rubu kaznenog prostora, a Dubrava to koristi, dolazi do prednosti, pobjede i finala protiv Cibalije.

Današnji raspored:

16:30 finale, mlađi pioniri (2×20 min)
17:30 utakmica za treće mjesto, seniori
19:20 finale, limači (2×15 min)
20:15 finale, seniori
21:45 podjela pehara i medalja te zatvaranje turnira