CEV Kup: Uz solidan otpor Jihostroj ipak prejak za Mursaše!

U prvom susretu šesnaestine finala kupa Ceva odbojkaši osječke Murse poraženi su u prazniku odbojke pred 600-tinjak gledatelja u dvorani osječkog Gradskog vrta od favoriziranog trofejnog češkog kluba Jihostroj Češke Budejovice za 79 minuta rezultatom 0:3 u setovima (17:25, 15:25, 23:25). 

Mursaši su dobro ušli u susret te se od početka vidjelo da Osječani nisu impresionirani vrhunskim protivnikom. Sredinom prvog seta nakon 15:15 gosti su se prvi puta uspjeli odvojiti te riješiti prvi set u svoju korist 17:25. U drugom setu bilo je dosta problema u redovima Mursaša što su gosti iskoristili te nakon što su se prvi put odvojili na plus tri pri rezultatu 7:10, a tu su prednost držali te prelomili rutinski drugi set u svoju korist s 15:25.

U trećem setu u odličnoj odbojci Mursaši su odlično stajali na terenu, stiskali su protivnika sa servisom te čak i poveli rezultatom 5:2, no iskusni gosti brzo su se vratili u set te održavali prednost na poen dva do samog kraja kad su treći set priveli kraju rezultatom 23:25. S obzirom na solidnu predstavu, Mursaši mogu uzdignute glave i rasterećeno putovati na uzvrat u Češke i ne sumnjamo da će nastaviti uspješno promovirati hrvatsku odbojku, kako u državnim , tako i u europskim natjecanjima.

Martin Licek predvodio je napad gostiju s četrnaest direktnih poena, dok su također kod gostiju raspoloženi bili Josef Polak s trineaest i Peter Ondrovic s osam, dok je kapetan Bogdanović kod osječana postigao pet poena.  U rubrici blokovi najbolji je bio kod gostiju Josef Polak s pet blokova, a Češke Budejovice također su dominirale u rubrici aseva koja je otišla na stranu gostiju 0:10.

Odbojkaški klub Češke Budejovice klub je sa slavnom poviješću i najtrofejniji je klub u Češkoj s deset osvojenih ligaških kruna te sedam osvojenih kupova Češke. U svojem rosteru imaju više internacionalaca te su redoviti u europskim natjecanjima, a uz to izrazito su visoka ekipa te je realno bilo teško očekivati da će Mursaši pobijediti, no uz solidan otpor odbojkaši Murse mogu uzdignute glave putovati na uzvrat u Češkoj koji je na rasporedu u utorak, 15.11.