Četverostruka transfer bomba osječke Murse

Iako nas redovito časti osebujnim objavama na klupskoj Facebook stranici, predsjednik Murse Zlatko Koščević povremeno ima baš epske objave, a jedna takva objavljena je i povodom aktualnog prijelaznog roka. U svom specifičnom stilu prokomentirao i je dotaknuo se problematike koja okružuje sve sportske djelatnike, ali i još jednom istaknuo put koji su on i Mursa odabrali… Uostalom, pogledajte i sami novu epopeju Zlatka Koščevića:

Dame i gospodo! Kao što smo i najavili predstavljamo naše transfer bombe, popuštajući modernim trendovima, odnosno objavama na facebook stranicama klubova, od treće pa do 8. lige, u kojima se predstavljaju “pojačanja”.
Ponosno vas obavještavamo, da smo kao klub koji se natječe u 2. ŽNL,, transferirali 4 naše selekcije iz naše škole nogometa, odnosno oko 120 klinaca, u 2. kvalitetnu ligu, u skladu sa našom sportskom politikom i, utvaramo si, ispravnim razmišljanjem u smislu svrhe postojanja jednog kluba. Da, dobro ste pročitali, ne morate trljati oči, za razliku od mnogih “velikih” klubova, pa čak i iz liga dvije, tri stepenice više od naše lige, koji nemaju omladinske selekcije ili ih samo imaju fiktivno, mi uporno i mukotrpno radimo sa djecom, trošeći većinu naših materijalnih sredstava na istu.
Za vrijeme prijelaznih rokova, mi kupujemo lopte, mreže, golove, rekvizite, dresove, plaćamo dvorane i kotizacije za turnire Cigle, wc školjke, aluminijske felge, drva, kukuruz, strojna žbuka, muzika za svatove, osiguranje za auto, solarni paneli, prasci, amortizeri, vjenčanice, frižideri kao i novčana sredstva poreznih obveznika, koje klubovi dobivaju od općinskih načelnika za okupljanje mladih i poboljšanje infrastrukture, a troše se na “pojačanja” u našem klubu nisu predmet razgovora prilikom pregovora sa potencijalnim novim igračima. Mi nudimo zdravu atmosferu, klapu i samo i jedino ispravne i poštene sportske motive. Možda je to borba sa vjetrenjačama, možda smo naivni ili rijetka pojava, vrijeme će pokazati, u skladu sa današnjom situacijom u društvu i amaterskom nogometu. Stoga smo posebno ponosni što su nam seniori ostali u potpunosti na okupu, što ipak nešto govori o našem klubu a prije svega o njima kao o ljudima i sportašima, a nije da nisu gotovo svi imali “nemoralnih ponuda”.
Došla su nam i tri momka za koje smo sigurni da će nam biti pojačanja u sportskom smislu ali što je najvažnije i najbitnije u ljudskom smislu. Nama ne trebaju bombastične najave transfera, ljubljenje grba i odlazak zbog 50 kuna više na slijedećem prijelaznom roku. Ponosni smo što nismo vezani ni za jednu političku opciju, lokalnog moćnika ili regionalnog lidera, koji kroz gospodarstvo i dva kluba provodi tihu okupaciju dijela naše teritorije. Ponosni smo što ne ostvarujemo svoje sportske ambicije, ispod žita, zakulisnim administrativnim spletkarenjem, kao jedan klub, zbog kojeg jedno 6 liga i 84 kluba ne zna slijedeći format natjecanja. Svjesni da će ova objava izazvati niz komentara, poručujemo neistomišljenicima da slobodno udaraju. Pleća i đale su dovoljno široka.
Oni koji se žele rekreirati u 7.ili 8. ligi za novce mogu za dvije stoje članarine otići na fitness ili plivanje.
I na kraju, službeni plakat prijelaznog roka “Summer 2022”!