Četiri Bijelo plava u idealnoj momčadi 1. HNL

Hrvatski nogometni sindikat izabrao je najbolje nogometaše hrvatske u protekloj sezoni, a puno razloga za zadovoljstvo imaju u Gradskom vrtu jer su čak četvorica Osječana imaju svoje mjesto u idealnoj momčadi 11 Prve HNL.

U izboru sindikata stvari se odvijaju slično u izborima koje radi Sportalo, najbolje među sobom biraju igrači i treneri 1. HNL. Na vratima idealne momčadi dinamov je reprezentativni vratar Dominik Livaković, a posljednjom linijom dominiraju Osječani, čak tri od četiri pozicije su Bijelo plave a njihovi vlasnici su Igor Silva, Mile Škorić i Petar Bočkaj, a posljednje mjesto drži kapetan Lokomotive Denis Kolinger.

Vezna linija je isto tako bijelo plava, dva mjesta dobili su dinamovci Arijan Ademi i Nikola Moro te kapetan Hajduka Mijo Caktaš. U napadu je četvrti predstavnik Osijeka, Mirko Marić, a uz njega lokomotivni Lirim Kastrati i najbolji igrač HNL-a Bruno Petković.

U pojedinačnim izborima prilično očekivani izbori, Livaković je najbolji vratar, najbolji igrač je Bruno Petković, najbolji trener Nenad Bjelica, najbolji U-21 igrač Luka Ivanušec, a najbolji hrvatski nogometaš godine po “stoti” puta veliki Luka Modrić. Za najbolji stadion u državi logično je izabrana Rujevica.