/Češka u Slovačkoj bolja od Hrvatske ŽENSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA
seniorke-svibanj-2019

Češka u Slovačkoj bolja od Hrvatske ŽENSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Ženska seniorska reprezentacija se nalazi u Slovačkoj gdje je odigrala utakmicu s reprezentacijom Češke, a u subotu, 22. lipnja slijedi ogled s reprezentacijom Slovačke.

 

Iako je slavila češka reprezentacija, ovo nije prvi put ove sezone da se susreću reprezentacije Češke i Hrvatske. Naime, upravo prva utakmica ovog ciklusa odigrana je 30 svibnja u Laškom u Sloveniji i tada je Hrvatska slavila sa 66:61.

 

Ipak, češka reprezentacija je u finalnoj fazi priprema za Europsko prvenstvo koje se igra od 27. lipnja do 7. srpnja u Srbiji i Latviji i pri vrhuncu je planirane forme. Hrvatska je zapravo odlično krenula u utakmicu i nakon prvih pet minuta igre vodila 11:6 da bi se u drugu dionicu ušlo s izjednačenih 15:15. Prvo je poluvrijeme na kraju pripalo izabranicama Stipe Bralića s + 6 pri rezultatu 39:33.

 

No, češka je reprezentacija u drugom poluvremenu bila izdržljivija i agresivnija te su i druga i treća četvrtina završile s 23:10 u korist Čehinja, do krajnjeg rezultata od 79:59.

 

Najbolja je u hrvatskim redovima bila Andrijana Cvitković sa 16 poena i 4 skoka. Iskazala se i kapetanica Monika Bosilj s 15 poena, 4 skoka i dvije osvojene lopte, a Mia Mašić je ubacila 11 poena s 4 skoka i dvije asistencije.

 

Izbornik Stipe Bralić: “Išli smo igrati utakmice bez najbolje igracice Miletić, Dedić zbog distorzije zgloba nije trenirala 15 dana i danas je nastupila jer nije imao tko igrati. Kod našeg vodstva 41-35 ozlijedila se i Periša. Čehinje za koje je, za razliku od utakmice u Sloveniji, igrala i njihova daleko najbolja igračica Katerina Elhotova su igrale agresivno preko cijelog terena od prve do posljednje sekunde i slomile nas u zadnjih 12 minuta iskoristivši veliku prednost u iskustvu i fondu igracica. Curama čestitam jer su igrale 25 munuta odlično, a pali smo pri kraju zbog nedostatka rotacije i svježine.”

 

Kod Čehinja najefikasnija je bila Katerina Elhotova s 21 ubačenim poenom.

Podijeli
  •  
  •  
  •