Čepin iz ponora do prolaska zahvaljujući Filipu Jakovljeviću

Odličnu i superzanimljivu utakmicu 1. kola Županijskog nogometnog kupa odigrali su danas Valpovka i Čepin, a na kraju su sretniji bili nogometaši Igora Totha koji su preko lutrije jedanaesteraca izborili 2. kolo.

Oglas

Valpovka se predstavila u odličnom izdanju, kada se sve zbroji imali su više od igre dobrim dijelom utakmice, stvarali su dosta problema gostima, posebice preko fantastično raspoloženog Emanuela Mutshausa. Iako je Valpovka bolje krenula, prvi su do prednosti došli gosti i to nakon kornera. Vratar domaćih Matko Petrović je zaplivao, krenuo na na loptu, pa zastao i to je bilo dovoljno stasitom Bilobrku da glavom loptu spremi u mrežu. Osam minuta nakon toga, u 27. Magić je bio maksimalno uporan, napao je gostujućeg stopera, uspio ukrasti loptu i onda je mirno spremiti pored Jakovljevića za poravnanje. Samo nekoliko trenutaka kasnije mogla je Valpovka doći u vodstvo, Mutshaus je došao do lopte na 20ak metara, sjurio se u kazneni prostor i sjajno tukao, no portir gostiju fantastično “čupa” loptu ispod grede. Nedugo nakon toga, ponovno je Čepin u vodstvu zahvaljujući svom danas najraspoloženijem igraču Bruni Krstanoviću koji je topovski i kirurški precizno potegnuo sa 25 metara za 1:2.

Oglas

Oglas

U nastavku ponovno nešto bolja Valpovka, a hrabra igra im se isplatila u 50. minuti kada Mutshaus dobiva loptu u prostor, gostujuća obrana ga je sustigla, no brzonogi napadač Zelenih sjajno se snašao, oslobodio se jednim potezom i čuvara i Jakovljevića i mirno spremio loptu u nebranjenu mrežu. Ponovno je obrana Čepina bila “grogirana”, odmah u sljedećem napadu ponovno zgoda za Mutshausa, no ovoga puta je otišao previše u stranu i sam sebi zakomplicirao život pa su se gosti obranili. Nakon sat vremena igre kao da su i jedni i drugi prikočili i prvenstveno čuvali svoju mrežu, ali su i jedan i drugi vratar imali posla, Jakovljević je iz samog gornjeg desnog kuta izvadio jednu jako nezgodnu loptu koja se odbila od njegovog suigrača, a u posljednjim trenucima Petrović ispravlja svoju grešku kod prvog gola i sjajno u korner skreće jednu vrlo tešku loptu.

O pobjedniku je na kraju odlučivala lutrija jedanaesteraca, a u njoj se još jednom pokazala sva čudljivost nogometa, najbolji pojedinci svojih momčadi, Bruno Krstanović i Emanuel Mutshaus su zapucali svoje pokušaje, no onaj Mutshausov je bio puno skuplji jer je bio posljednji. Imali su domaći sve u svojim rukama, Krstanović je promašio, pa je Petrović imao dva gostujuća pokušaja “na ruci”, a onda i obranio četvrti udarac igrača Čepina dok su njegovi suigrači sve zabijali. Valpovka je imala dva pokušaja za pobjedu, jedan je završio na vratnici, drugog je sjajno skinuo Jakovljević. U šestoj seriji gosti zabijaju, a Jakovljević Mutshausu brani, vodi svoju momčad u 2. kolo i napadaču domaćih “otima” status najboljeg pojedinca utakmice.